Prof. Dr. ŞEREF SAĞIROĞLU
Şeref Sağıroğlu lisans eğitimini 1987 yılında Erciyes Üniversitesi Elektronik Mühendisliği Bölümü'nde tamamlamıştır. University of Wales College of Cardiff'te (bugünkü Cardiff Üniversitesi, İngiltere) 1994 yılında doktora eğitimini tamamladı. Akademik kariyerine Gazi Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği Bölümü'nde Yazılım Mühendisliği alanında profesör olarak devam etmektedir. Sağıroğlu, 8000'den fazla atıf ile seçkin bir akademisyendir. SCI/SSCI indeksli dergilerde, ulusal ve uluslararası konferans, sempozyum ve çalıştaylarda yayınlanmış 400'e yakın makalesi bulunmaktadır.
Prof. Sağıroğlu; 20'den fazla kitabın yazarı ve/veya editörüdür. 4 patente sahiptir. Güvenlik, büyük veri, zeki modelleme ve kontrol, biyometrik vb. konularda ulusal ve uluslararası projeleri tamamlamıştır. Yapay zeka, 5G, Büyük Veri, Makine Öğrenimi, Derin Öğrenme, Bilgi ve Siber Güvenlik, Gizlilik, IPv6 vb. konularda 50'den fazla ulusal ve uluslararası etkinlikte başkanlık veya eş başkanlık yaptı. Bunlardan bazıları şunlardır:
- Uluslararası Bilgi Güvenliği ve Kriptoloji Konferansı (iscturkey.org)
- IEEE Uluslararası Bilgisayar Bilimi ve Mühendisliği Konferansı (ubmk.org)
- IEEE Büyük Veri, Derin Öğrenme ve Siber Terörizmle Mücadele (ibigdelft.org)
- IEEE Uluslararası Makine Öğrenimi ve Uygulamaları Konferansı (icmla-conferences.org)
- Büyük Veri Analitiği, Güvenlik ve Gizlilik Çalıştayı (bigdatacenter.gazi.edu.tr)
- Ulusal Siber Terörizm Konferansı (siberteror.org)
- Türkiye Açık Veri Konferansı (acikveriturkiye.org)
- IEEE 5G Zirvesi-İstanbul (ieeesummit.org)
- IPv6 Konseyi Türkiye (ipv6forumtr.org)
- Ulusal IPv6 Konferansı (ipv6.org)
Aynı zamanda Bilgi Güvenliği Derneği'nin (www.bilgiguvenligi.org.tr) kurucu üyesidir; IEEE Biometric Task Force üyesi; Türk Bilim Araştırma Vakfı (www.tubav.org.tr) ve Geleceğe Değer Verenler Vakfı (www.gonder.org.tr) üyesidir. Sagiroğlu, bu STK'larda Başkanlık ve Yönetim Kurulu Üyeliği gibi görevler üstlenmiştir. Gazi Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitü Müdürlüğü, Mühendislik Fakültesi Dekanlığı ve Bilgisayar Mühendisliği Bölüm Başkanlığı görevlerinde bulunmuştur. International Journal of Information Security Science'ın (www.ijiss.org), Uluslararası Bilgi Güvenliği Mühendisliği Dergisi (Türkçe) (www.dergipark.gov.tr/ubgmd) ve CyberMag (www.cybermag.com) dergilerinin editörlüklerini yapmıştır. FutureTech Genel Müdürü (www.futuretech.com.tr); Türkiye Yükseköğretim Kurulu Siber Güvenlik Grubu Üyesidir. Havelsan, BTK, KVKK, Başarı Mobil, gibi şirketlerde danışmanlık yapmıştır. Bilgi Güvenliği, Büyük ve Açık Veri, Siber Güvenlik ve Savunma, Bilgisayar ve Yazılım Mühendisliği, Gizlilik, Biyometri, İnovasyon Kültürü Oluşturma, IPv6, 5G, Yapay Zeka gibi konularında üniversiteler, okullar, sektörler, TV ve Radyo Programları, kurum ve kuruluşlarda 500'den fazla seminer, söyleşi, konferans davetli veya açılış konuşmacısı olarak sunmuştur. Şimdi ise Ankara Gazi Üniversitesi'nde Yapay Zeka ve Büyük Veri Merkez Müdürlüğünü yürütmektedir. Elektrik Mühendisleri Odası Ankara Şube Başkanlığı görevlerini yürütmektedir.