“AUS ile Ulaşımın Dijital Dönüşümüne Öncülük Etmek”
Türkiye Akıllı Ulaşım Sistemleri Derneği (AUS Türkiye) tarafından kâr amacı gütmeden düzenlenen SUMMITS, akıllı hareketlilik ve ulaşımın dijitalleşmesi alanında en kapsamlı ve zengin içerikli etkinlik olarak ülkemizin dünyaya açılan kapısı olma yolunda emin adımlarla ilerlemektedir.
Farklı alanlarda faaliyet gösteren sektör kuruluşlarını bir araya getirerek sinerji ve iş birlikleri oluşturuyoruz.
1Kamu, özel sektör, akademi ve STK’ların akıllı hareketlilik ve ulaşımın dijitalleşmesi alanındaki uzman ve yetkililerinin deneyimlerini katılımcılara aktarmasını hedeflerken start-upları da unutmuyoruz.
3Ülkemizde ve uluslararası arenada yürütülen çalışmaların paydaşlara ulaştırılmasına aracılık ederken paydaşlar arası iş birliklerine kapı aralıyoruz.
2SUMMITS, dünyadaki gelişmeler doğrultusunda ülkemizdeki AUS çalışmalarına yön vermek amacıyla paneller, sunumlar, sergi ve deneyim alanları, eğitim faaliyetleri ve ikili görüşmeler içeren üst düzey bir etkinliktir.
4Ulaştırma ve Altyapı Bakanı
Abdulkadir URALOĞLU, 1966 yılında Trabzon'da doğdu.
Karadeniz Teknik Üniversitesi İnşaat Mühendisliği Bölümünden 1988 yılında mezun olan URALOĞLU, aynı yıl özel sektörde Saha Mühendisi olarak görev yaptı.
Karayolları Genel Müdürlüğündeki çalışma hayatına 1989 yılında Karayolları Erzurum 12. Bölge Müdürlüğünde Etüt Ekip Mühendisi olarak başlayan URALOĞLU, 1990-1998 yılları arasında Karayolları Ankara 4. Bölge Müdürlüğünde Etüt Ekip Mühendisi, Kontrol Mühendisi ve Kontrol Şefliği görevlerinde bulunduktan sonra 1998 yılında Erzurum Bölge Müdürlüğü Yapım Başmühendisliği görevine getirildi.
2003 yılında Trabzon 10. Bölge Müdür Yardımcısı olan URALOĞLU, 2005 yılında Kayseri 6. Bölge Müdürü, 2006 yılında da Samsun 7. Bölge Müdürü olarak atandı.
2009 yılında kısa bir süre Karayolları Bursa 14. Bölge Müdürü olarak görevlendirilen URALOĞLU, tekrar Samsun'a dönerek, toplam 6,5 yıl Samsun'da Bölge Müdürlüğü görevini yürüttü.
2012 yılında İzmir 2. Bölge Müdürlüğü görevine getirilen URALOĞLU, 23 Temmuz 2018 tarihinde yayınlanan Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile Karayolları Genel Müdürü olarak atandı.
URALOĞLU, 2003 yılında başlatılan Acil Eylem Planı kapsamında yoğunluk kazanan Bölünmüş Yollar, Bitümlü Sıcak Karışım kaplamalı yollar, tek platformlu yolların iyileştirilmesi ve Yap-İşlet-Devret Otoyol projelerinin hayata geçirilmesine katkı sağlamıştır.
Ülkemizin karayolu ağına önemli kazanımlar sağlayacak yeni otoyol, bölünmüş yol, köprü, tünel projelerinin yapım, plan ve projelendirme çalışmalarını yürüten URALOĞLU aynı zamanda Karayolları Makine Parkının yenilenmesi, yerli ve milli araç kullanım oranının artırılması için araştırma geliştirme faaliyetlerine de özel önem vermektedir.
2018 Ünye, 2019 Araklı, 2021 Rize Artvin, 2021 Ayancık, 2021 Kastamonu sel felaketleri, 2021 Antalya-Muğla yangınları,2020 Elazığ, 2020 İzmir ve 6 Şubat depremlerinde ulaşımın sağlanması, afetin olumsuz sonuçlarının ortadan kaldırılması için sahada bilfiil görev yapmıştır.
Yollar Türk Milli Komitesi (YTMK), Karayolları Vakfı (KAV) ve TT Mobil Yönetim Kurulu Başkanlığı görevlerini de yürütmüştür.
Abdulkadir URALOĞLU evli ve üç çocuk babasıdır.
Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı
1966’da Gaziantep’te dünyaya geldi. İlk, orta ve lise öğrenimini Gaziantep’te, yükseköğrenimini İstanbul Teknik Üniversitesi Kimya ve Metalürji Bölümü’nde tamamladı.
İş hayatına başladığı Gaziantep Organize Sanayi Bölgesinde 15 yıl boyunca İşletme Mühendisi ve İşletme Müdürü olarak çalıştı.
2001 yılında Adalet ve Kalkınma Partisi Gaziantep İl Kurucu Üyesi oldu. 2002 genel milletvekili seçimlerinde Gaziantep’ten ilk kadın milletvekili olarak seçildi. Parlamentoda 22. 23. ve 24’üncü dönem Gaziantep milletvekili olarak görev yaptı.
TBMM görev süresi boyunca, Sanayi Ticaret ve Enerji Komisyonu, Türk-AB Ortak Parlamento Komisyonu üyesi ve Kadın ve Çocuklara Yönelik Şiddet Araştırma Komisyonu Başkanlığı görevlerinde bulundu.
AK Parti Genel Merkez Kadın Kolları Başkanlığında bir dönem Teşkilattan Sorumlu Başkan Yardımcılığı, bir dönem de Siyasi İşlerden Sorumlu Başkan Yardımcılığını üstlendi. 2007-2011 yılları arasında AK Parti Genel Merkez Kadın Kolları Başkanı olarak görev yaptı.
2011 genel milletvekili seçimi sonrasında kurulan 61’inci hükümette Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Kurucu Bakanı olarak görevlendirildi. Böylelikle Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nin ilk kadın Bakanı unvanını aldı.
30 Mart 2014’te yapılan yerel seçimlerde Türkiye’nin ilk kadın büyükşehir belediye başkanlarından biri seçilerek Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı oldu. 8 Mayıs 2018’de Türkiye Belediyeler Birliği Başkanlığı’na seçildi.
2016–2019 dönemi Asya Belediye Başkanları Forumu Başkanı, 2016 Birleşik Şehirler ve Yerel Yönetimler (UCLG) Başkan Yardımcısı ve Birleşik Şehirler ve Yerel Yönetimler Ortadoğu ve Batı Asya Bölümü (UCLG MEWA) Başkanı olarak görev yaptı.
Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası (EBRD), Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin’in girişimleriyle 2 Kasım 2021’de Gaziantep’i “Yeşil Şehir” ilan etti.
2021’de OECD Şampiyon Başkanlar Girişimi’ne Türkiye’den seçilen ilk belediye başkanı oldu.
2023’te Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri António Guterres tarafından BM Yerel ve Bölgesel Yönetimler Danışma Grubu’na üye olarak atandı.
2019-2023 yılları arasında Türkiye Belediyeler Birliği Başkanlığı görevini yürüttü.
Evli ve iki çocuk annesi olan Şahin halen Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanlığı görevini sürdürmektedir.
TBMM Bayındırlık, İmar, Ulaştırma ve Turizm Komisyonu Başkanı | Trabzon Milletvekili
Karadeniz Teknik Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Makine Mühendisliği Bölümünü bitirdi. Yüksek lisansını Bahçeşehir Üniversitesi Kentsel Sistemler ve Ulaştırma Yönetimi programında tamamladı.
1995 yılında İstanbul Büyükşehir Belediyesinde Ulaşım Koordinasyon Müdürlüğünde göreve başladı. İETT’de mühendis ve yönetici olarak çalıştı. İstanbul Büyükşehir Belediyesi Trafik Müdür Yardımcılığı ve Ulaşım Koordinasyon Müdürlüğü, Ulaşım Daire Başkanlığı; Ulaşım, Çevre ve Teknoloji Yatırımlarından Sorumlu Genel Sekreter Yardımcılığı görevlerinde bulundu. Bu görevleri süresince İstanbul Ulaşım ve Lojistik Master Planı çalışmalarının yapılması ve hayata geçirilmesini sağladı. Bu çalışmalar çerçevesinde İstanbul Karayolu altyapısının geliştirilmesi için yol, kavşak ve tüneller planlandı.
2019 yılında Ulaştırma ve Altyapı Bakan Yardımcılığı görevine getirildi. Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Bakan Yardımcılığı görevini yürütmekte iken 28 Mart 2020 tarihinde Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı görevine atandı. Bakanlığı döneminde Türkiye’nin ulusal ve uluslararası entegrasyonunun sağlanması için haberleşme, ulaşım ve altyapı alanlarında pek çok dev esere imza attı. 2053 Ulaştırma ve Lojistik Ana Planı’nı oluşturarak Türkiye’nin 2053 yılına kadar yapılacak yatırımlarını belirledi.
Karaismailoğlu, evli ve 2 çocuk babasıdır.
Cumhurbaşkanlığı Yerel Yönetim Politikaları Kurulu Başkanvekili
Prof. Dr. Şükrü Karatepe, ilk ve orta öğrenimini doğduğu şehir Kayseri'de tamamladı. 1973'te Ankara Hukuk Fakültesi'ni bitirdi. Bir süre serbest avukatlık ve iş müfettişliği yaptı.
İngiltere'de dil öğrenimi gördü. 1978'de Ege Üniversitesi İktisat Fakültesi Kamu Yönetimi Bölümü'ne öğretim görevlisi atandı. 1983'te Siyaset Bilimi Doktoru, 1989'da Anayasa Doçenti oldu.
1994'te Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı seçildi. Türkiye'nin anayasa, siyaset, şehirleşme ve yönetim sorunları üzerine onlarca makalesi yayımlandı.
2011'de Profesör olan Şükrü Karatepe, Cumhurbaşkanı Başdanışmanı olarak görev yaptı. Halen Cumhurbaşkanlığı Yerel Yönetim Politikaları Kurulu Başkanvekili olarak görev yapmaktadır.
Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı, Haberleşme Genel Müdür Yardımcısı | AUS Türkiye Başkanı
1981 yılında Denizli’de doğan Esma Dilek, Yıldız Teknik Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği’nden 2003 yılında mezun oldu. Yaklaşık 1.5 yıl özel sektörde Yazılım Mühendisi olarak çalıştıktan sonra, 2006 yılında İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Trafik Müdürlüğü’nde Bilgisayar Mühendisi olarak göreve başladı.
İBB’nin başlattığı proje kapsamında, ABD’de yüksek lisans yapma fırsatı elde etti. 2010 yılında Boston Üniversitesi Bilgisayar Bilimleri bölümünde yüksek lisansını tamamlayarak mezun oldu ve İBB Trafik Müdürlüğü’nde Yazılım Geliştirme Uzmanı olarak görevine devam etti.
İBB Trafik Kontrol Merkezi (TKM)’nde, masaüstü, internet ve mobil platformlar için AUS uygulama geliştiricisi olarak birçok projede görev aldı. Müdür Yardımcısı olarak TKM’den yönetilen, İBB’nin sahadaki ve merkezdeki AUS bileşenlerinin, sistemlerinin ve yazılımlarının teknik ve idari yetkilisi olarak görev yaptı.
Avrupa Birliği’nin 7. Çerçeve ve Ufuk 2020 programları kapsamında İBB’nin hibe almaya hak kazandığı VITAL ve R4E (Roadmaps for Energy) Projelerinin Proje Yöneticiliğini yaptı.
İstanbul’da hayata geçirilen Akıllı Ulaşım Sistemleri ve mega projelerin İstanbul ulaşımına etkileri üzerine ulusal ve uluslararası birçok ulaşım kongresinde yayınlanmış bildirileri bulunmaktadır.
Ağustos 2018 - Nisan 2020 tarihleri arasında İBB Bilgi İşlem Müdürü ve Akıllı Şehir Müdürü olarak görev yapan Dilek, Nisan 2020 tarihinden bu yana Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Haberleşme Genel Müdür Yardımcısı, Nisan 2021 tarihinden bu yana AUS Türkiye Başkanı olarak görev yapmakta olup iyi derecede İngilizce bilmektedir.
Dilek, Gazi Üniversitesi Bilgi Güvenliği Mühendisliği Bölümünde doktora eğitimine devam etmektedir.
Avrupa Birliği Türkiye Delegasyonu, Yeşil Kalkınma ve Kapsayıcı Büyüme Bölüm Başkanı, Birinci Müsteşarı
Virve Vimpari 17 Temmuz 1974 tarihinde Finlandiya'da doğdu. Finlandiya'daki Tampere Üniversitesi'nden Uluslararası İlişkiler alanında yüksek lisans derecesine sahiptir. Vimpari Avrupa Komisyonu'na 2006 yılında katılmıştır. DG EMPL ve DG REGIO'da çalıştıktan sonra 2012 yılında Ekonomik ve Sosyal Kalkınma Bölüm Başkan Yardımcısı olarak Avrupa Komisyonu Ankara'ya katılmıştır. Vimpari ayrıca, Ağustos 2023'te Yeşil Kalkınma ve Kapsayıcı Büyüme Bölüm Başkanı olarak tekrar Avrupa Birliği Bakanlığı Ankara'ya katılmadan önce, Avrupa Birliği Üsküp'te (2017-2020) ve Kıbrıs'taki AB Program Destek Ofisi'nde (2020-2023) Bölüm Başkanı olarak çalışmıştır. Ana dili Fince'nin yanı sıra İngilizce, Fransızca, İsveççe, Yunanca ve Türkçe bilen Vimpari, temel düzeyde Almanca ve Rusça bilmektedir.
Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı, Strateji Geliştirme Başkanı
1964 yılında Samsun'da doğan Mücahit Arman, 1986 yılında Orta Doğu Teknik Üniversitesi Mühendislik Fakültesi İnşaat Mühendisliği Bölümünden İnşaat Mühendisi; 1989 tarihinde aynı üniversitenin Fen Bilimleri Enstitüsünden “Esnek Üstyapıların Yaşamsal Döngü Analizi” konulu tezini tamamlayarak İnşaat Yüksek Mühendisi olarak mezun oldu.
1987 yılında Karayolları Genel Müdürlüğünde Planlama Şubesi Müdürlüğünde Planlama Mühendisi olarak çalışmaya başlayan Arman, 1998 yılında Plan Etüt Şefliğine atandı.
1999 yılında 1 yıl süreyle Uluslararası Karayolu Federasyonu (International Road Federation) bursu ile ABD Rensselaer Politeknik Enstitüsünde Ulaşım Mühendisliği programına katılarak ulaşım ağları system modellemeleri, ulaşım ekonomisi, karar destek sistemleri ile trafik mühendisliği konularında çalışmalarda bulundu.
2000 - 2002 yılları arasında Planlama Şubesi Müdür Yardımcılığı, 2002 - 2011 yılları arasında Stratejik Planlama Şubesi Müdürlüğü görevini yürüttü.
2011 yılında Strateji Geliştirme Dairesi Başkanı, 2017 yılında Karayolları Genel Müdür Yardımcısı görevine getirilen Arman, 11 Ağustos 2023 tarih 32276 sayılı Resmî Gazetede yayınlanan 2023/382 sayılı Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Strateji Geliştirme Başkanı olarak atanmıştır.
Arman, Karayolları Genel Müdürlüğünde görev yaptığı süre içinde;
projelerinin yürütülmesinde aktif olarak yer almıştır.
Evli ve 1 çocuk babası olan Mücahit Arman İngilizce bilmektedir.
Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı, Haberleşme Genel Müdürü
Orta Doğu Teknik Üniversitesi Elektrik Elektronik Mühendisliği bölümünden 1993 yılında mezun oldu. Hacettepe Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nde Bilişim Hukuku alanında yüksek lisansını tamamladı. İngiltere’de Cable and Wireless College ve Amerika Birleşik Devletleri’nde Colorado Üniversitesi’nde yüksek lisans programında haberleşme alanında eğitim aldı. 2004 yılında Global Resources, ABD MBA Powerpack-Yöneticiler için Kısa Süreli MBA programını tamamladı.
Çalışma hayatına 1993 yılında PTT Genel Müdürlüğü’nde başladı. 1994-2000 yılları arasında Türk Telekomünikasyon A.Ş’de Kablo Sistemleri Grup Başmühendisliği’nde mühendis ve başmühendis olarak büyük ölçekli uluslararası denizaltı fiber optik projelerinde, yönetim ve teknik komitelerinde görev aldı.
2000 yılında, Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu-BTK (eski adıyla Telekomünikasyon Kurumu)’nun kuruluş aşamasında ve ilk düzenleme çalışmalarında yer aldı. 2000-2014 yılları arasında BTK’da Numaralandırma Koordinatörü ve Uluslararası Kuruluşlar Koordinatörü olarak görev yaptı. Numaralandırma ve Numara taşınabilirliği konusunda uzmanlık tezi hazırladı ve Türkiye’de ilk numara taşınabilirliği uygulama çalışmasını koordine edip, gerçekleşmesini sağladı. Türkiye’de mobil numara taşınabilirlik düzenlemesi ve uygulaması Avrupa’da en iyi örnekler arasında yer aldı. OECD Düzenleyici Reform çalışmalarına katılarak, Başbakanlık tarafından teşekkür ile ödüllendirildi.
Elektronik haberleşme sektöründe yetkilendirme, numaralandırma, numara taşınabilirliği, imtiyaz sözleşmeleri ve tüketici hakları konularında çok sayıda düzenleme ve denetim çalışmalarında çeşitli kademelerde görev aldı.
Ülkemizin üyesi olduğu uluslararası kuruluşlar bünyesinde çok sayıda konferans ve toplantılarda heyet başkanı, başkan yardımcısı ve panelist olarak ülkemizi temsil etti. “Bilgi Toplumu ve Medya” faslında Brüksel’de Avrupa Birliği aday ülke müzakereleri ve komite çalışmalarında görev aldı. 2010-2014 yılları arasında Cenevre merkezli Birleşmiş Milletler Uluslararası Telekomünikasyon Birliği (BM ITU) Telekomünikasyon Kalkınma Sektörü’nde raportör olarak görev yaptı. 2016’da Tunus’ta düzenlenen BM ITU Dünya Telekomünikasyon Standardizasyon Genel Kurulu’nda 2 no.lu Çalışma Grubu’na Başkan Yardımcısı olarak seçilerek Cenevre’de çalışmalara katıldı. Bunun yanı sıra ülkemizde düzenlenen büyük ölçekli bir çok uluslararası konferansların organizasyon komitelerine liderlik etti.
2015 yılında BTK Tüketici Hakları Dairesi Başkanı olarak atandı. 2016 yılında bağlı olan merkez birimleri ile birlikte tüm bölgelerden sorumlu BTK Kurum Başkan Yardımcısı olarak görev yaptı.
1 Ağustos 2017’de Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Müsteşarı olarak atandı. Kadının Güçlenmesi Strateji ve Eylem Planı hazırlıklarına liderlik etti. Kız çocuklarının bilgi ve iletişim alanlarında eğitim almalarına yönelik projeleri hayata geçirdi.
Ağustos 2018-Kasım 2023 tarihleri arasında BTK’da Kurum Başkan Yardımcısı olarak görevine devam etti. 10 Kasım 2023 tarihinden itibaren ise Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Haberleşme Genel Müdürü olarak görevini sürdürmektedir.
İyi derecede İngilizce, orta seviyede Fransızca bilmektedir.
Evli ve iki kız çocuk annesidir.
Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı, Altyapı Yatırımları Genel Müdürü | İstanbul Ticaret Üniversitesi, Mühendislik Fakültesi Öğretim Üyesi
1995 yılında İstanbul Teknik Üniversitesi İnşaat Mühendisliği Bölümünü bitirdi. Aynı üniversitede, yüksek lisansını ve doktorasını tamamladı.
1997 - 2012 yılları arasında İstanbul Büyükşehir Belediyesi Raylı Sistem Müdürlüğü’nde görev yapan Eyigün, Raylı Sistem Proje ve Yapım İşlerinden Sorumlu Kontrol Mühendisi, müdür yardımcısı ve müdür olarak çalıştı.
2012 - 2015 yılları arasında Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Altyapı Yatırımları Genel Müdürlüğü’nde Genel Müdür Yardımcısı olarak görev yaptı. AYGM ’de görev süresi boyunca Kentiçi Raylı Sistem ve Anahat Demiryolu Projeleri Etüt ve Yapım İşleri Sektör Sorumlusu, Avrasya Karayolu Geçiş Projesi Sorumlusu, Marmaray Yapım Faaliyetleri gibi çeşitli görevlerde bulundu.
2015 - 2018 yılları arasında Yalova Üniversitesi Ulaştırma Mühendisliği Bölümünde öğretim görevlisi olarak çalıştı.
2018 - 2019 öğretim yılında İstanbul Ticaret Üniversitesi İnşaat Mühendisliği Bölümüne Yardımcı Doçent olarak atandı.
8 Mayıs 2019’da Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı’nda Bakan Danışmanı, 19 Eylül 2019’da ise Altyapı Yatırımları Genel Müdürü olarak atandı.
Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Araştırmaları Merkezi Başkanı
Selami YAZICI 1978 yılında Gümüşhane'de doğdu.
Selçuk Üniversitesi Mühendislik-Mimarlık Fakültesi Elektrik-Elektronik Mühendisliği Bölümü'nden mezun oldu.
2001-2004 yılları arasında Gümüşkale Gıda ve Tekstil Sanayi Ltd. Şti.’ de Üretim Mühendisi, Makine Ekipman Bakım Şefliği görevlerinde bulundu.
2005-2019 yılları arasında İstanbul Büyükşehir Belediyesi İSBAK A.Ş.’ de Proje Mühendisi, Proje Yöneticisi, Trafik Ölçme ve Bilgilendirme Sistemleri Şefliği ve Elektronik Sistemler Müdürlüğü görevlerinde bulundu.
2019-2022 yılları arasında Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Haberleşme Genel Müdürlüğü Akıllı Ulaşım Sistemleri Daire Başkanlığı görevi yaptı.
Bu görevlerde iken, İstanbul Ulaşım Master Planı, Elektronik Denetleme Sistemleri, İstanbul Trafik Kontrol Merkezi, Ulaşım Yönetim Merkezi, Kent Güvenlik Yönetim Merkezi, EDS Kontrol Merkezi Kurulumu, Toplu Taşıma CCTV, sürücü denetleme sistemleri, filo yönetimi, akıllı ulaşım sistemleri kurulumu vb. projelerinde Ar-Ge, kurulum ve işletme çalışmalarında bulundu.
2020-2023 Ulusal Akıllı Ulaşım Sistemleri Strateji ve Eylem Planı oluşturulması ve gerçekleşmesi çalışmalarında bulundu. Bu kapsamda Ulusal Akıllı Ulaşım Sistemleri Mimari projesi, AUS veri Yönetim Merkezi, ABHS Sistemleri, Yenilebilir-Sürdürebilir Akıllı Ulaşım vb. temel başlıklarda birçok projelerin gerçekleşmesinde görev aldı.
04.02.2022 tarihli Resmi Gazetede yayımlanan Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile atandığı Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Araştırmaları Merkezi Başkanlığı görevine halen devam ediyor.
Selami Yazıcı, evli ve iki çocuk babasıdır.
Cumhurbaşkanlığı Strateji ve Bütçe Başkanlığı Sektörler ve Kamu Yatırımları Genel Müdürü
1985 yılında İstanbul/Üsküdar’da doğdu. Aslen Trabzonludur.
İlk ve ortaöğrenimini İstanbul’da tamamladı.
İstanbul Teknik Üniversitesi Endüstri Mühendisliği Bölümü’nden mezun olduktan sonra (2008), Boğaziçi Üniversitesi Endüstri Mühendisliği Bölümü’nde yüksek lisans yaptı (2011).
Mesleki kariyerine 2009 yılında Başbakanlık Devlet Planlama Teşkilatı İktisadi Sektörler ve Koordinasyon Genel Müdürlüğü’nde Planlama Uzman Yardımcısı olarak başlayıp, 2014 yılında Planlama Uzmanı olarak (Kalkınma Bakanlığı) atandı. Daha sonra Duke Üniversitesi’nde (ABD) Ekonomi alanında ikinci yüksek lisans eğitimini tamamladı (2017-2019).
2018 yılından itibaren Cumhurbaşkanlığı Strateji ve Bütçe Başkanlığı’nda Ulaştırma ve Lojistik Dairesi Başkan Vekili (Ekim 2020-Mart 2021), Enerji ve Madencilik Dairesi Başkanı (Kasım 2021-Nisan 2022), Sektörler ve Kamu Yatırımları Genel Müdür Yardımcısı (Nisan 2022-Eylül 2023) olarak görev yaptı.
19 Eylül 2023 tarihinde Sektörler ve Kamu Yatırımları Genel Müdür Vekili olarak görevlendirilen Faruk Cirit 23 Şubat 2024 tarihinde Sektörler ve Kamu Yatırımları Genel Müdürü olarak atandı.
İyi derecede İngilizce bilmektedir.
Evli ve 2 çocuk babasıdır.
Karayolları Genel Müdürlüğü, Genel Müdür Yardımcısı
Gökhan Macit, 1977 yılında Ankara'da doğdu. 1999 yılında Orta Doğu Teknik Üniversitesi Mühendislik Fakültesi İnşaat Mühendisliği Bölümü'nden mezun olan Macit, 2001 yılında Hacettepe Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsünde İşletme Bilim Uzmanlığını, 2002 yılında da Orta Doğu Teknik Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü İnşaat Bölümü'nde yüksek lisansını tamamladı.
2000 yılında Karayolları Genel Müdürlüğü Teftiş Kurulu Başkanlığında Müfettiş Yardımcısı olarak çalışma hayatına başlayan Macit, 2004 yılında Müfettiş oldu ve aynı yıl içerisinde askerlik görevini yerine getirdikten sonra görevine devam etti.
Gökhan Macit 2007 yılında İç Denetçi olarak atandı ve bu görevini 10 yıl boyunca sürdürdü. 2017 yılında Strateji Geliştirme Dairesi Başkanı olan Macit, 5 Eylül 2023 tarihinde Karayolları Genel Müdür Yardımcısı olarak atandı.
Evli ve 2 çocuk babası olan Macit, İngilizce bilmektedir.
Türkiye Belediyeler Birliği Genel Sekreteri
Dr. Hayri Baraçlı, İstanbul’da doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul’da tamamladı. 1989 yılında Yıldız Teknik Üniversitesinden Endüstri Mühendisi olarak mezun oldu. Yüksek lisans ve doktora öğrenimini aynı Üniversitenin Fen Bilimleri Enstitüsünde tamamladı.
1989 yılında Yıldız Teknik Üniversitesinde araştırma görevlisi olarak akademik çalışmalarına başladı. Kalite Yönetimi, Finansman, Yatırım Planlaması ve Mühendislik Ekonomisi, Bilişim Sistemleri derslerini Yıldız Teknik Üniversitesi ve Hava Harp Okulunda verdi. 1999 yılından bu yana aynı Üniversitenin Endüstri Mühendisliği Bölümünde öğretim üyesi olarak görev yapmaktadır. Ayrıca; Yıldız Teknik Üniversitesi Rektör Danışmanı, Halkla İlişkiler Koordinatörü ve İnsan Kaynaklarını Geliştirme Merkezi Başkanlığı görevlerinde de bulundu.
Kamu ve özel sektörde; makine imalat, madeni eşya, plastik enjeksiyon, ayakkabı, tekstil, perakende ticaret ve gıda sanayi alanlarında çalışmaları oldu.
Türkiye Şeker Fabrikaları A.Ş. Yönetim Kurulu Üyeliği, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Proje Koordinatörlüğü, Milli Prodüktivite Merkezi Yönetim Danışmanlığı ve Türkiye Güreş Federasyonu Denetim Kurulu Üyeliği görevlerinde bulundu.
Çeşitli sivil toplum kuruluşlarında üyelikleri bulunan Dr. Baraçlı’nın kamu ve özel sektörde Stratejik Yönetim ve Planlama, İşletme Yönetimi, Yeniden Yapılandırma, Reorganizasyon ve İnsan Kaynakları Yönetimi, Yatırımların Fizibilitesi ve Etütleri, Yalın Yönetim, Verimlilik Yönetimi gibi konularda çalışmaları bulunmaktadır. Ayrıca Yerel Yönetimlerde; Akıllı Şehircilik Uygulamaları, Dayanıklı Şehirler, Ulaşım Yönetimi ve Raylı Sistemler, Atık Yönetimi ve Yenilenebilir Enerji konularında da çalışmalar yürüttü.
Temmuz 2009’da İETT İşletmeleri Genel Müdürü, Mayıs 2014’te İstanbul Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri oldu. Ekim 2018’de Cumhurbaşkanlığı Yerel Yönetim Politikaları Kurulu Üyesi olarak atandı. Mayıs 2022’de Türkiye Belediyeler Birliği Genel Sekreterliği görevine başladı.
ODTÜ, Astrofizik Öğretim Görevlisi | Plan-S & INFINIA, Bilimden Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı (Eski NASA Jet İtiş Gücü Laboratuvarı)
Dr. Yıldız, Plan-S ve INFINIA'da Bilimden Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı olarak görev yapan eski bir NASA araştırmacısıdır ve derin uzay iletişimi ile astrofizik konusunda uzmanlaşmıştır. Herschel Uzay Teleskobu ile yaptığı çalışmalarda yıldız oluşum bölgelerinde su ve oksijen moleküllerinin keşfedilmesine yol açan keşiflere katılmıştır. Moleküler astrofiziği ve büyük veri analizi alanındaki uzmanlığıyla, şu anda Türkiye'de Nesnelerin İnternetini destekleyen uydu projeleri için stratejik girişimleri yönlendirmekte ve aynı zamanda bilim merkezlerinin ülke çapında kurulmasını destekleyerek çocukların bilime ilgisini artırmayı hedeflemektedir.
ERTICO - AUS Avrupa, CEO | MaaS Alliance Başkan Yardımcısı
Joost, güçlü bir strateji ve proje yönetimi geçmişi ile birleşmiş 30 yıllık yasal ve düzenleyici politika işlerinde deneyime sahip bir Belçika vatandaşıdır. Telekomünikasyon, posta, e-ticaret / lojistik ve otomotiv sektörlerinde faaliyet gösteren mevcut operatörlerde yasal ve politika direktörü olarak görev yapmıştır. PostEurop, FEDMA ve ACEA gibi Avrupa birlikleri ile Birleşmiş Milletler düzeyinde (UPU) lider politika yapıcı rollerini üstlenmiştir. Joost ayrıca Belçika Ekonomi Bakanı'nın kabine üyesi ve bir AB danışmanlık firması olan Hill+Knowlton Strategies'in direktörü olarak görev yapmıştır. Avrupa Komisyonu'nun çeşitli uzman gruplarında ve AB tarafından finanse edilen projelerin danışma kurullarında da aktiftir.
Joost, Ocak 2022'de CEO olarak ERTICO'ya katılmadan önce beş yılı aşkın bir süre ACEA'da Akıllı Hareketlilik Direktörü olarak görev yapmıştır. Joost, ERTICO-AUS Avrupa'nın Strateji Komitesi başkanı ve Denetim Kurulu üyesi olarak olarak görevlerde bulunmuştur. Aynı zamanda MaaS Alliance’ın Yönetim Kurulu üyesi ve Başkan Yardımcısı olarak görev yapmaktadır.
Konferanslarda sıkça konuşmacı olarak yer almakta ve makale yazarı olarak Avrupa ve uluslararası politika konularında ve hareketlilik ve dijital gündem bağlamında araştırma ve inovasyon proje yönetimi konularında paydaşlarla etkileşim halindedir.
Felemenkçe, Fransızca, İngilizce ve Almanca dillerini akıcı bir şekilde konuşabilen Joost, Ekonomik İşletme Hukuku alanında Yüksek Lisans Derecesine, hukuk alanında Yüksek Lisans Derecesine ve Hukuk Öğretimi Diplomasına (Leuven, Poitiers ve Louvain-la-Neuve Üniversiteleri) sahiptir. Ekonomi, işletme ve yönetim alanlarında ek eğitim almıştır.
ERTICO - AUS Avrupa, Üst Düzey Yönetici (İnovasyon & Uygulama)
Çifte vatandaşlığa (Hollanda ve Sırp) sahip olan Tamara, Delft Teknoloji Üniversitesi'nde Ulaştırma Planlaması ve Yönetimi alanında doktora derecesine ve Belgrad Üniversitesi Ulaştırma ve Trafik Mühendisliği Fakültesi'nde Karayolu Taşımacılığı ve Trafik alanında mühendis diplomasına sahiptir.
Mart 2022'de ERTICO'ya katılmadan önce Tamara, bir Siemens şirketi olan Aimsun'da Araştırma Projeleri Başkanı olarak çalıştı. Avrupada ve Birleşik Krallık'ta DACH bölgesi ve Avustralya'da ulaşım ve hareketlilikte yeniliğe adanmış birçok finanse edilen projede Araştırma Projeleri ekibine liderlik etti. AUS ve ulaşım modellemesi alanında Dünya Bankası için Kısa Dönem Danışman olarak görev yapmıştır. 2021'den bu yana ulaşım ve hareketlilikte yapay zekanın uygulanması üzerine MLsquared start-up'ını başlattı ve kurucu ortağı oldu.
Tamara'nın anadili Sırpça, akıcı İngilizce ve Felemenkçe ve İspanyolca bilmektedir.
AUS Estonya Başkanı | GoSwift Yönetim Kurulu Üyesi
Madis Sassiad, 2008 yılından bu yana liman ve sınır kapıları gibi kuyruklar oluşan alanlar için geliştirilen randevulu çevrim içi sıra sistemleri üzerine çalışmaktadır. İş geliştirme faaliyetlerinde sorumlu kişi olarak tüm GoSwift sınır operasyonlarına ve liman varış planlaması projelerine katılmış olan ve şu anda Ankara'da yaşayan Madis, Türkiye’de ulaşım sektöründe dijitalleşmeyi geliştirmek için çalışmalar yürütmektedir.
AUS Estonya ağının kurucusu olan ve uzun süredir başkanlığını yapmakta olan Madis, 2009 yılından bu yana gerçek AUS (Akıllı Ulaşım Sistemleri) politika kuruluşlarında sorumluluk almaktadır. Bir girişimci olarak, hedeflere ulaşmak için işe alım ve başarılı ekipler kurma konusunda da uzun bir geçmişe sahiptir.
Lojistik, taşımacılık ve özellikle otonom kara sınırı yönetiminin dijitalleştirilmesi ile ilgili her türlü sorunuzu Madis'e yöneltebilirsiniz.
C-Roads Platformu Genel Sekreteri
Martin Böhm, Avrupa genelinde K-AUS hizmetlerinin birlikte çalışabilir şekilde uyumlu hale getirilmesini koordine eden Avrupa C-Roads Platformu'nun Genel Sekreteri olarak görev yapmaktadır.
AustriaTech'te Teknik Müdür olarak bağlantılı akıllı hareketlilik sistemleri, yolcu bilgilendirme sistemleri ve bir hizmet olarak hareketlilik (MaaS) alanlarına odaklanmaktadır. Esas uzmanlık alanı, Akıllı Ulaşım Sistemleri ve Hizmetleri alanındaki araştırmaları, gerçek uygulamalara taşımaktır.
Avrupa AUS Direktifi'nin uygulanması konusunda çeşitli Avrupa Platformları için uzman olarak aday gösterilen Böhm, aynı zamanda Avrupa CEF Ulaştırma Danışma Komitesi üyesidir. Coğrafya ve Trafik Telematik Yönetimi alanlarında yüksek lisans derecesine sahiptir.
CITIES FORUM Kurucu Ortağı | AUS İngiltere, Yol Kullanıcı Ücretlendirme Forumu Başkanı | AUS Arap (Orta Doğu/Kuzey Afrika, MENA Bölgesi) Genel Sekreteri
CITIES FORUM'un Kurucu Ortağı olan Zeina, Southampton Üniversitesi'nde Doktora Araştırmacısı ve AUS Birleşik Krallık Kullanıcı Davranışı Forumu Başkan Yardımcısı olarak görev yapmaktadır.
Zeina; KPMG, Parsons ve AECOM'da strateji, danışmanlık ve ulaştırma inovasyonu alanlarında 25 yıllık küresel bir deneyime sahiptir. Otonom araçlar, akıllı şehirler, yol güvenliği, yol ücreti ve otoyol ücret sistemleri, inovasyon ve girişimcilik konularındaki uzmanlığını, dünyanın dört bir yanındaki konferanslarda paylaşan Zeina, 100'den fazla makalenin yazarıdır.
Yol Güvenliği Standartları, Akıllı Hareketlilik, Akıllı Şehirler, Bağlantılı, Otonom, Paylaşımlı ve Elektrikli Araçlar, Sürdürülebilir Ulaşım ve kamu sektöründe küresel bir oyuncudur ve hükümetlere danışmanlık hizmeti vermektedir. Zeina; MENA Bölgesi, Avrupa, Güney Doğu Asya ve ABD'de Girişimcilik, İnovasyon, Büyüme Stratejisi ve Politikasında uzmanlaşmıştır.
ABD'de 7 yıl çalıştıktan sonra 2005 yılında Londra'ya taşınarak Arcadis ile M25 Tasarım-İnşaat Entegre Talep Yönetimi için uluslararası danışmanlık çalışmalarına liderlik etmiştir. Zeina ayrıca Deloitte ile Yeni Zelanda Otoyol Ücret Sistemi projesinin finansal tasarımına destek vermiş, Abu Dhabi Ulaştırma Bakanlığı için PMO'da Booz & Co'yu desteklemiş ve Dubai RTA için ulaşımın geleceğini şekillendirmiştir.
2021-2022 yıllarında Zeina, Birleşik Krallık Ulaştırma Bakanlığı DfT'de Bağlantılı ve Otonom Araçlar Merkezi için Bağlantılı Otonom Araçların emniyetini değerlendirmeye yönelik araştırma projesini yönetmiştir.
Zeina; AUS Sistemleri Mimarisi üzerine Uluslararası Standardizasyon Teşkilatı (ISO) Teknik Çalışma Grubu TC204 WG1'in başkanlığını yapmıştır. Zeina ayrıca ABD'de Ulaştırmada Kadın (Women in Transportation, WTS) Yönetim Kurulu'nda Direktör olarak görev yapmıştır.
Zeina, MOBİL DÜNYA KONGRESİ'nde (MWC) "Otomotiv için İnovasyon" kategorisi Jüri üyesidir.
Zeina, Beyrut Amerikan Üniversitesi'nde İnşaat ve Çevre Mühendisliği alanında lisans, Austin’de Texas Üniversitesi'nde Ulaştırma Mühendisliği alanında yüksek lisans ve Chicago Üniversitesi'nde MBA yapmıştır. ABD'de lisanslı profesyonel bir mühendistir. Zeina şu anda otonom araçlar ve akıllı şehirler için LiDAR kullanarak emniyeti geliştirme konusunda doktora araştırmacısıdır ve CITIES FORUM ile sürdürülebilir topluluklar oluşturma stratejilerini keşfetmek için çalışmaktadır.
Cardiff Üniversitesi, Ulaşım ve Uygulamalı Tercih Analizi Baş Öğretim Görevlisi
Dr. Dimitris Potoglou, Cardiff Üniversitesi Coğrafya ve Planlama Okulu'nda Ulaşım ve Uygulamalı Tercih Analizi baş öğretim görevlisi ve Ulaşım ve Planlama Yüksek Lisans Direktörü olarak görev yapmaktadır. Bu okulun önde gelen uzmanlık alanlarından biri olan bu program, Dimitris'in yönetimindeki en önde gelen uzmanlık programıdır.
Dimitris, ulaşım uygulaması, politikası ve akademik araştırmalarında giderek artan bir önem alanı olan “elektrifikasyon yoluyla ulaşımın karbondan arındırılmasının” davranışsal ve eşitlik boyutlarını kapsayan en son çalışmasıyla seyahat davranışının analizinde uzmanlaşmıştır. Ulaştırma Araştırmaları Bölüm D: Ulaştırma ve Çevre için Yardımcı Editör ve Galler Hükümeti'ne “Galler'de Yerel Otorite Hava Kalitesi Önlemlerinin Gözden Geçirilmesi ve Uygulanması” konusunda önerilerde bulunan bağımsız bir panel üyesi olarak görev yapmaktadır.
Washington Eyaleti Ulaştırma Bakanlığı, Aktif Ulaştırma Bölümü, Stratejik Politika Yöneticisi
Celeste Gilman, ABD'de Smart Growth America tarafından Bütüncül Sokaklar (herkesin güvenli bir şekilde kullanabileceği sokaklar yaklaşımı) konusunda fark yaratan olarak ulusal düzeyde tanınmaktadır. Washington Eyaleti Ulaştırma Bakanlığı'nın Aktif Ulaşım Bölümü'nde Stratejik Politika Yöneticisi olarak görev yapmaktadır ve eyalet ulaşım projelerinde Bütüncül Sokaklar gerekliliğinin uygulanmasına öncülük etmektedir.
Ayrıca ulaşım talebini kontrol etmek ve daha fazla kişiye günlük seyahatlerinde yürüyüş, bisiklet sürme ve toplu taşıma imkanları sunmak için arazi kullanımını bir araç olarak kullanarak ve eyalet genelindeki ortaklarla iş birliği yaparak stratejik çabalara liderlik etmektedir. Celeste, Washington Eyaleti Ulaştırma Bakanlığı'nda Ulaştırma ve Arazi Kullanımı Politika Danışmanı ve Bölgesel Transit Koordinasyon Bölümü Müdür Yardımcısı da dahil olmak üzere birçok görevde bulunmuştur. Müdür Yardımcısı olarak, Sound Transit, diğer toplu taşıma acenteleri ve yerel şehirlerle iş birliği yaparak yüksek kapasiteli toplu taşıma ve çok modlu istasyon erişimini genişletmek için planlamacıları ve mühendisleri bir araya getirmiştir.
Celeste, Amerikan Konseyi’nin Professional Fellow's programına katılarak EGO Proje Direktörü'nü bisiklet ulaşımı konusunda yoğun bir mentorluk programına ev sahipliği yapmış, ardından 2019 sonbaharında Türkiye’nin Ankara şehrine giderek seçilmiş yerel ve ulusal liderlerle ve yetkililerle buluşmuş, belediye personeline eğitim vermiş ve üniversitelerde ve meslek birliklerinde konuşmalar yapmıştır. Celeste Washington Eyaleti Ulaştırma Bakanlığı'na katılmadan önce Washington Üniversitesi'nin ödüllü ulaşım talep yönetimi programlarını yönetmiş ve öğrencilerin, personelin ve öğretim üyelerinin kampüse yapacakları seyahatlerin %80'ini tek başlarına sürüş dışı modlarla yapmalarına yardımcı olmuştur.
Celeste, Hollanda'nın Delft şehrinde 1990'ların ortalarında yaşadığından beri insanların yürüyüş yapması ve bisiklete binmesi için toplulukları güvenli ve davetkar hale getirme konusunda tutkulu olmuştur.
Amazon Web Services, Kamu Dönüşüm Direktörü
Liam Maxwell, Amazon Web Services'de Uluslararası Merkezi Kamu ekibinin Direktörüdür. Üst düzey kamu liderlerinin modernizasyon ve reform programlarını hızlandırmalarına yardımcı olan küresel AWS ekibini yönetmektedir.
Liam 2012-18 yılları arasında devlet memurluğu yapmıştır. Birleşik Krallık Hükümeti'nin ilk Baş Teknoloji Sorumlusu olarak kamu teknolojisinin ve dijital hizmetlerin modernizasyonunu sağlayan reformlara öncülük etmiştir. Daha sonra Ulusal Teknoloji Danışmanı olarak dijital ekonomideki büyümeyi hızlandırmaktan, içe dönük yatırımlardan ve Brexit sonrası hükümetler arası ve uluslararası ticaret ortaklıkları oluşturmaktan sorumlu olmuştur.
Liam, 2007-11 yılları arasında Windsor ve Maidenhead Kraliyet İlçesi'nde iki kez Meclis Üyesi ve Politikadan Sorumlu Kabine Üyesi olarak seçilmiştir ve 2004-2011 yılları arasında Windsor'daki Eton Koleji'nde Bilgi İşlem Müdürü olarak görev yapmıştır. Bu görevlerden önce Liam, FTSE100 ve Fortune 500 ticari hizmet şirketlerinde BT Direktörlüğü yapmıştır.
Eğitime büyük ilgi duyan Liam, Maidenhead yakınlarındaki ücretsiz bir okul olan Holyport College'ın kurucularındandır.
ASPİLSAN ENERJİ A.Ş. Genel Müdürü
Prof. Dr. Ahmet Turan Özdemir Endüstri Meslek Lisesi Elektronik Bölümü mezunudur. Lisans, yüksek lisans ve doktora eğitimlerini Erciyes Üniversitesi Elektronik Mühendisliği Bölümü’nde sırası ile 2002, 2004 ve 2010 yıllarında tamamlamıştır. 2007-2008 yılları arasında Massachusetts Institute of Technology (MIT) Üniversitesi Otonom Denizaltı Araçlar (AUV) Laboratuvarı’nda çalışmıştır. 2008- 2009 yılları arasında Boğaziçi Üniversitesi, Fizik Bölümü’nde TÜBİTAK 1001 bursiyeri olarak görev almıştır. 2011-2012 yılları arasında Bilkent Üniversitesi Elektrik Elektronik Mühendisliği Bölümü’nde Doktora Sonrası araştırmacı olarak çalışmıştır.
Pek çok TÜBİTAK programında yönetici, yürütücü, danışman, araştırmacı, bursiyer, mentor, panelist, hakem ve izleyici görevlerinde bulunmuştur. 2012-2013 yılları arasında çalışmalar yapmak üzere Savunma Teknolojileri Mühendislik AŞ (STM) bünyesinde görevlendirilmiştir. 2013-2014 yılları arasında Türk Havacılık ve Uzay Sanayii AŞ (TUSAŞ) tesislerinde Otomatikleştirilmiş Ultrasonik Tahribatsız Muayene (NDT) cihazları tasarımı üzerine çalışmalar sürdürmüş ve Türkiye’nin ilk yerli NDT sistemlerinin tasarım ve üretimine destek vermiştir. 2013 yılında Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, Teknogirişim Sermaye Desteği Programı’ndan yaklaşık 1500 başvuru içerisinden Türkiye Birincisi olarak desteğe layık görülmüştür. Bu destek kapsamında ortaya çıkan başarılı ürünler Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ve TUSAŞ tarafından ayrıca ödüllendirilmiştir. 2012 yılında kurmuş olduğu Ultrasonar Savunma ve Havacılık Teknolojileri A.Ş. şirketinden ASPİLSAN Enerji görevleri nedeniyle 2023 yılında devrederek ayrılmıştır.
2015 yılında ASPİLSAN Enerji A.Ş. Sektör Çalışma Grubu üyesi olarak seçilmiş, firmada mezun edilen ilk TÜBİTAK projesinde, ilk marka tescilinde, ilk patent başvurusunda ve ilk faydalı model tescilinde aktif görevler almıştır. 15 Nisan 2019 tarihinde yapılan Olağan Genel Kurul toplantısında ASPİLSAN Enerji A.Ş. Yönetim Kurulu Üyeliği’ne seçilmiş, sırası ile Başkan Vekili ve Yönetim Kurulu Başkanlığı görevlerini sürdürmüş, 13 Eylül 2023 tarihinde Genel Müdür olarak görevlendirilmiştir.
Prof. Dr. Ahmet Turan Özdemir evli ve iki çocuk babasıdır.
Boğaziçi Üniversitesi, Öğretim Üyesi
Prof. Cem Avcı, 1979 yılında Boğaziçi Üniversitesi İnşaat Mühendisliği Bölümünden lisans derecesini, 1981 yılında Princeton Üniversitesinden yüksek lisans derecesini ve 1985 yılında Purdue Üniversitesi’nden Doktora derecesini almıştır. Prof. Avcı, 1989 yılından itibaren Boğaziçi Üniversitesi İnşaat Mühendisliği Hidrolik Ana Bilim Dalında öğretim üyesi olarak görev yapmaktadır. Araştırma konuları arasında Altyapı Projelerinde Sürdürülebilirlik, Çevresel ve Sosyal Etki Değerlendirmeleri, Toprak ve Yeraltı Suyu Kalitesinin Araştırılması ve İyileştirilmesi ve Atık Yönetimi çalışmaları bulunmaktadır.
Prof. Avcı, Türkiye’deki finans ve sanayi sektörlerine çevre, iş sağlığı ve güvenliği ve sosyal danışmanlık hizmetlerini vermektedir. Prof. Avcı, çalıştığı danışanlarına sürdürülebilirlik zorluklarının yönetimi konusunda destek vermektedir. Çok çeşitli sanayi sektörlerinde bulunan danışanlarının çevre, iş sağlığı ve güvenliği ve sosyal konulardaki riskleri anlamaları ve yönetebilmeleri ile ilgili 30 yıldan fazla uzmanlığı bulunmaktadır. Ulaşım sektöründe Büyükşehir Belediyeleri bünyesindeki metro altyapı projeleri ve Ulaştırma Bakanlığı bünyesindeki hızlı tren projelerine finans kurumları adına bağımsız danışmanlık vermektedir. Aynı zamanda Prof. Avcı AVERE Türkiye Elektro Mobilite Derneği ve Boğaziçi Üniversitesi İklim Değişikliği ve Politikaları Uygulama ve Araştırma Merkezinde Yönetim kurulu üyesidir.
Pamukkale Üniversitesi, İnşaat Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi
1968 yılında Denizli’de dünyaya gelen Halim Ceylan, 1990 yılında Dokuz Eylül Üniversitesi Denizli Mühendislik Fakültesi İnşaat Mühendisliği Bölümünü Birincilikle bitirerek İnşaat Mühendisi Unvanı aldı. 1994 yılında YÖK’ün açmış olduğu sınavı başarıyla geçerek Yurtdışına Lisansüstü eğitim yapmak üzere devlet bursu ile gönderildi. İngiltere’nin Newcastle Üniversitesinde 1997 yılında "An Assessment of Maintenance Costs and Traffic on Motorways, Trunk and Principal Roads" başlığı altında çalışarak yüksek mühendis, 2002 yılında "A genetic Algorithm Approach to the Equilibrium Network Design Problem" konulu tezi ile Doktor unvanı alarak 2002 yılında Türkiye’ye döndü. 2002 yılında Yardımcı doçent, 2005 yılında Doçent, 2012 yılında Profesör unvanlarını aldı.
2004-2009 yılları arasında TÜBİTAK tarafından desteklenen “Genetik Algoritma ve Oyun Teorisi Yaklaşımları ile Şehir içi Trafik Yönetimi” başlıklı projeyi yürüttü. Halim Ceylan; AUS, Trafik Planlama, Akıllı Trafik Kontrol Sistemleri ve Toplu Taşıma Optimizasyon konularında çalışmaktadır.
30’a yakın uluslararası indeksli dergilerde yayın, 100’ün üzerinde ulusal ve uluslararası bildiri ve bir kitap bölümü yazmıştır. Halim Ceylan’ın yapmış olduğu çalışmalar, 3000 civarında uluslararası yazar tarafından kaynak gösterilmiştir. Ulusal ve uluslararası bilimsel alanda en ön sıralarda bulunmaktadır. Çeşitli yayınları ve aldığı ödüllerle akademik ve profesyonel başarısını pekiştirmiştir.
İyi derecede İngilizce bilmekte olup, evli ve iki çocuk babasıdır.
Carleton Üniversitesi, Şansölye Profesörü
Halim Yanıkömeroğlu, Elektrik ve Elektronik Mühendisliği lisans derecesini (1990) Orta Doğu Teknik Üniversitesi'nden, Elektrik Mühendisliği yüksek lisans derecesini (1992) ve Elektrik ve Bilgisayar Mühendisliği doktora derecesini (1998) ise Toronto Üniversitesi'nden almıştır. 1998 yılından beri Kanada'nın Ottawa kentindeki Carleton Üniversitesi'nde Sistem ve Bilgisayar Mühendisliği Bölümü'nde görev yapmaktadır ve şu anda Şansölye Profesörü unvanına sahiptir.
Dr. Yanıkömeroğlu'nun araştırma ilgi alanları, kablosuz iletişim ve ağların birçok yönünü kapsamaktadır, özellikle de son yıllarda karasal olmayan ağlar (NTN) üzerinde özel bir vurgu yapmaktadır. Son beş yılda 110'dan fazla davetli seminer, açılış konuşması, panel konuşması ve eğitim vermiştir. Carleton Üniversitesi'ndeki laboratuvarında 160'tan fazla lisansüstü araştırmacıyı yönetmiş veya ağırlamıştır. Dr. Yanıkömeroğlu'nun endüstri ile yaptığı kapsamlı işbirliği araştırmaları 40'tan fazla verilmiş patentle sonuçlanmıştır. Dr. Yanıkömeroğlu, IEEE, Kanada Mühendislik Enstitüsü (EIC), Kanada Mühendislik Akademisi (CAE) ve Asya-Pasifik Yapay Zeka Derneği (AAIA) üyesidir. IEEE İletişim Topluluğu ve IEEE Taşıma Teknolojisi Topluluğu için seçkin bir konuşmacı, Kanada Akademiler Konseyi (CCA|CAC) Uzman Panelisti olarak görev yapmaktadır.
Dr. Yanıkömeroğlu, şu anda IEEE'nin öncü kablosuz etkinliği olan Kablosuz İletişim ve Ağ Konferansı'nın (WCNC) Yönlendirme Komitesi Başkanlığı'nı yapmaktadır. Ayrıca, IEEE ComSoc Yönetim Konseyi, IEEE ComSoc GIMS, IEEE ComSoc Konferans Konseyi ve IEEE PIMRC ile IEEE FNWF Yönlendirme Komiteleri üyesidir. Birçok IEEE konferansının Genel Başkanlığı ve Teknik Program Başkanlığı'nı yapmıştır. Ayrıca çeşitli IEEE dergilerinin editörlük kurullarında görev almıştır.
Dr. Yanıkömeroğlu, araştırmaları, öğretimi ve hizmetleri için birçok ödül almıştır; bunlar arasında IEEE ComSoc Uydu ve Uzay İletişimi TC Tanıma Ödülü (2023), IEEE ComSoc Fred W. Ellersick Ödülü (2021), IEEE VTS Stuart Meyer Anma Ödülü (2020) ve IEEE ComSoc Kablosuz İletişim TC Tanıma Ödülü (2018) bulunmaktadır. Ayrıca 2022'de IEEE'nin B5G ve 6G için Yeryüzü Dışı Ağlar Yarışması'nda (büyük ödül), IEEE ICC 2021, IEEE WISEE 2021 ve 2022'de en iyi makale ödüllerini almıştır.
İstanbul Medipol Üniversitesi, Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi Dekanı
Dr. Arslan (IEEE Fellow, NAI Fellow, IEEE Distinguished Lecturer, Member of Turkish Academy of Science) lisans derecesini 1992 yılında Orta Doğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ), yüksek lisans ve doktora derecelerini sırasıyla 1994 ve 1998 yıllarında Southern Methodist Üniversitesi (SMU)'nden almıştır. Ocak 1998'den Ağustos 2002'ye kadar Ericsson araştırma grubunda 2G ve 3G kablosuz iletişim sistemleri ile ilgili çeşitli projelerde yer almıştır. Ağustos 2002 - Ağustos 2022 tarihleri arasında Güney Florida Üniversitesi Elektrik Mühendisliği Bölümü'nde Profesör olarak görev yapmıştır. Aralık 2013'te Mühendislik Fakültesi'ni kurmak üzere İstanbul Medipol Üniversitesi'ne katılmıştır ve Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi Dekanı olarak görev yapmaktadır. Ayrıca, aralarında Anritsu Company, Savronik Inc. ve Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu'nun da bulunduğu çeşitli şirket ve kurumlarda yarı zamanlı danışman olarak çalışmıştır. Dr. Arslan, Türk Telekom ekipman sağlayıcısı olan ULAK Haberleşme Şirketi'nin kurucu Yönetim Kurulu Başkanı olarak görev yapmıştır. Ayrıca Tübitak Bilim Kurulu üyeliğinde bulunmuştur. Mayıs 2021'den bu yana, Türkiye'nin en büyük hücresel operatörü olan ve aynı zamanda Ukrayna, Belarus ve Kıbrıs'ta faaliyet gösteren Turkcell'in Yönetim Kurulu Üyesi olarak görev yapmaktadır.
Dr. Arslan'ın araştırma alanları, ağ uyarlanabilirliği ve Hizmet Kalitesi (QoS) kontrolü için çapraz katman tasarımı ile fiziksel ve orta erişim katmanlarında gelişmiş sinyal işleme teknikleriyle ilgilidir. Hücresel radyo, kablosuz PAN/LAN/MAN'lar, sabit kablosuz erişim, havacılık ağları, su altı ağları, in vivo ağlar ve kablosuz sensör ağları dahil olmak üzere birçok kablosuz teknolojiyle ilgilenmektedir. Mevcut araştırma alanları 5G ve ötesi radyo erişim teknolojileri, fiziksel katman güvenliği, girişim yönetimi (kaçınma, farkındalık ve iptal), bilişsel radyo, küçük hücreler, UWB, çok taşıyıcılı kablosuz teknolojiler, dinamik spektrum erişimi, heterojen ağlarda birlikte var olma sorunları, havacılık (Yüksek İrtifa Platformu) iletişimi, in vivo kanal modelleme ve sistem tasarımı ve su altı akustik iletişimidir. Çeşitli IEEE konferanslarında teknik program komitesi başkanı, teknik program komitesi üyesi, oturum ve sempozyum organizatörü ve çalıştay başkanı olarak görev yapmıştır. Halen IEEE Surveys and Tutorials ve Sensors Journal yayın kurulu üyesidir. Ayrıca IEEE Transactions on Communications, IEEE Transactions on Cognitive Communications and Networking (TCCN), Elsevier Physical Communication Journal, Hindawi Journal of Electrical and Computer Engineering ve Wiley Wireless Communication and Mobile Computing Journal dergilerinde yayın kurulu üyesi olarak görev yapmıştır.
Dr. Arslan çeşitli alanlarda bilimsel katkılarda bulunmuş ve araştırmaları 57 yayınlanmış patent ve 80'den fazla bekleyen patent, 51 kitap bölümü, 3 düzenlenmiş kitap ve bir ders kitabı, 200'den fazla hakemli dergi makalesi (çoğunlukla IEEE dergileri) ve 260'tan fazla hakemli IEEE konferans makalesi oluşturmuştur. Kablosuz iletişim alanındaki çalışmaları 20.000'den fazla atıf ve 57'lik bir Google scholar H-indeksi sağlamıştır. Kablosuz iletişim alanındaki üstün katkıları, meslektaşları tarafından IEEE Fellow unvanına yükseltilerek takdir edilmiştir. Dr. Arslan'ın yeni ve gelecek nesil kablosuz iletişim sistemleri (örneğin 5G ve 6G) için dalga biçimi tasarımı ve bilişsel radyolar üzerine yaptığı araştırmalar ve aldığı patentler, kablosuz iletişim şirketleri, standart kuruluşları ve araştırmacı meslektaşları tarafından son derece yüksek düzeyde ilgi görmüştür. Yenilikçi ve yaratıcı araştırma yaklaşımlarının bir sonucu olarak, Ulusal Mucitler Akademisi Üyesi olarak seçilmiştir. Ayrıca Türkiye Bilimler Akademisi asli üyeliğine seçilmiştir.
Dr. Arslan, araştırma faaliyetlerinin yanı sıra kablosuz iletişim eğitimine de önemli katkılarda bulunmuştur. Araştırmalarının sonuçlarını eğitime entegre ederek birçok prestijli eğitim dergisi ve konferans makalesi geliştirmiştir. Ayrıca, en modern test ve ölçüm ekipmanlarıyla kablosuz iletişim sisteminin sadece teorik değil pratik yönlerini de öğretebildiği benzersiz bir "Kablosuz Sistemler Laboratuvarı" kursu (Ulusal Bilim Vakfı ve Agilent teknolojileri tarafından finanse edilmiştir) geliştirmiştir. Dr. Arslan, öğrenciler arasında etkili bir akademisyen olarak tanınması nedeniyle çok sayıda öğretim ödülü ile onurlandırılmıştır. Bugüne kadar 27 doktora ve 24 yüksek lisans öğrencisi mezun etmiştir. Öğrencileri çok sayıda ödül almış ve dünyanın dört bir yanındaki en iyi üniversitelerde ve önemli sanayi şirketlerinde iş bulmuşlardır.
İstanbul Üniversitesi, Ulaştırma ve Lojistik Fakültesi Dekanı
Prof. Dr. Mehmet Adak Lisans, Yüksek Lisans ve Doktora derecelerini Ekonomi alanında almıştır. 2012 yılında Makro Ekonomi Doçenti unvanı alan Dr Adak, 2018 yılında İstanbul Üniversitesi Ulaştırma ve Lojistik Fakültesinde Profesör kadrosuna atanmıştır. Yeni teknolojik gelişmelerin ekonomik büyümeye olan katkılarını içsel büyüme modellerinin tasarım ve simüle edilmesi yöntemleri ile çalışmaktadır. Akıllı ulaşımın ulusların ekonomik refahına olan etkileri ile ilgili güncel araştırmalar yapmaktadır.
Gazi Üniversitesi, Mühendislik Fakültesi Öğretim Üyesi | Yapay Zeka ve Büyük Veri Analitiği ve Güvenliği Merkez Müdürü
Şeref Sağıroğlu lisans eğitimini 1987 yılında Erciyes Üniversitesi Elektronik Mühendisliği Bölümü'nde tamamlamıştır. University of Wales College of Cardiff'te (bugünkü Cardiff Üniversitesi, İngiltere) 1994 yılında doktora eğitimini tamamladı. Akademik kariyerine Gazi Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği Bölümü'nde Yazılım Mühendisliği alanında profesör olarak devam etmektedir. Sağıroğlu, 8000'den fazla atıf ile seçkin bir akademisyendir. SCI/SSCI indeksli dergilerde, ulusal ve uluslararası konferans, sempozyum ve çalıştaylarda yayınlanmış 400'e yakın makalesi bulunmaktadır.
Prof. Sağıroğlu; 20'den fazla kitabın yazarı ve/veya editörüdür. 4 patente sahiptir. Güvenlik, büyük veri, zeki modelleme ve kontrol, biyometrik vb. konularda ulusal ve uluslararası projeleri tamamlamıştır. Yapay zeka, 5G, Büyük Veri, Makine Öğrenimi, Derin Öğrenme, Bilgi ve Siber Güvenlik, Gizlilik, IPv6 vb. konularda 50'den fazla ulusal ve uluslararası etkinlikte başkanlık veya eş başkanlık yaptı. Bunlardan bazıları şunlardır:
Aynı zamanda Bilgi Güvenliği Derneği'nin (www.bilgiguvenligi.org.tr) kurucu üyesidir; IEEE Biometric Task Force üyesi; Türk Bilim Araştırma Vakfı (www.tubav.org.tr) ve Geleceğe Değer Verenler Vakfı (www.gonder.org.tr) üyesidir. Sagiroğlu, bu STK'larda Başkanlık ve Yönetim Kurulu Üyeliği gibi görevler üstlenmiştir. Gazi Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitü Müdürlüğü, Mühendislik Fakültesi Dekanlığı ve Bilgisayar Mühendisliği Bölüm Başkanlığı görevlerinde bulunmuştur. International Journal of Information Security Science'ın (www.ijiss.org), Uluslararası Bilgi Güvenliği Mühendisliği Dergisi (Türkçe) (www.dergipark.gov.tr/ubgmd) ve CyberMag (www.cybermag.com) dergilerinin editörlüklerini yapmıştır. FutureTech Genel Müdürü (www.futuretech.com.tr); Türkiye Yükseköğretim Kurulu Siber Güvenlik Grubu Üyesidir. Havelsan, BTK, KVKK, Başarı Mobil, gibi şirketlerde danışmanlık yapmıştır. Bilgi Güvenliği, Büyük ve Açık Veri, Siber Güvenlik ve Savunma, Bilgisayar ve Yazılım Mühendisliği, Gizlilik, Biyometri, İnovasyon Kültürü Oluşturma, IPv6, 5G, Yapay Zeka gibi konularında üniversiteler, okullar, sektörler, TV ve Radyo Programları, kurum ve kuruluşlarda 500'den fazla seminer, söyleşi, konferans davetli veya açılış konuşmacısı olarak sunmuştur. Şimdi ise Ankara Gazi Üniversitesi'nde Yapay Zeka ve Büyük Veri Merkez Müdürlüğünü yürütmektedir. Elektrik Mühendisleri Odası Ankara Şube Başkanlığı görevlerini yürütmektedir.
Halmstad Üniversitesi, Öğretim Üyesi
Eren Aksoy, İsveç Halmstad Üniversitesi'nde Doçent olarak görev yapmakta ve hali hazırda, çetin hava koşullarında sağlam otomatik sürüşe odaklanan ROADVIEW adlı Horizon Europe projesini koordine etmektedir. Doktora derecesini 2012 yılında Almanya'daki Göttingen Üniversitesi'nden Bilgisayar Bilimleri alanında almıştır. Doktora çalışması sırasında, robot ve insan arasında taklit tabanlı öğrenme bağlamında insan eylemlerini kodlamak, öğrenmek ve yürütmek için Anlamsal Olaylar Zincirleri kavramını icat etti. Geliştirdiği kavram, birçok AB projesinde (örneğin IntellACT, Xperience, ACAT) robotlar için teknik bir algı-eylem arayüzü olarak kullanılmıştır.
İsveç'e yerleşmeden önce, Karlsruhe Teknoloji Enstitüsü'nde doktora sonrası araştırma görevlisi olarak 3 yıl geçirmiştir. Ayrıca İsveç'te Volvo GTT ve Zenseact AB'de misafir akademisyen olarak çalışmış ve otonom araçlar için yapay zeka tabanlı algılama algoritmalarını araştırmıştır. Birçok üst düzey robotik dergisinde ve konferansında (RA-L, IROS, Humanoids, vb.) Yardımcı Editör olarak görev yapmaktadır. Araştırma alanları arasında bilgisayarla görme, yapay zeka ve bilişsel robotik yer almaktadır. Robotlar ve insansız araçlar gibi otonom sistemler için verimli bir sahne anlayışı elde etmek amacıyla görsel deneyimin semantik temsilini oluşturma konusunda aktif olarak çalışmaktadır.
ADASTEC, CEO | Doğuş Üniversitesi, Öğretim Üyesi
Dr. Ali Peker, ADASTEC Corp'un kurucularından ve CEO'su olarak öncü bir rol üstleniyor. Bilgi teknolojisi ve telekomünikasyon sektöründe geniş deneyime sahip olan Dr. Ali, Konum Bazlı Hizmetler, mobil uygulamalar, IoT ve otonom araçlar konularında uzmanlaşmıştır. Doktora tezi olan "Dijital Harita ve GNSS Entegrasyonu ile Akıllı Araç Uygulamaları için Konum Belirleme Gücünün Artırılması" ile sektördeki yeniliklere yön vermektedir. Ayrıca, Doğuş Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği Bölümü'nde Yardımcı Doçent olarak da görev yapmaktadır.
DNO Değişim Yönetim Danışmanlık, Kurucu & Değişim Lideri I Parabol, Strateji & İş Geliştirme Danışmanı
Boğaziçi Üniversitesi İktisadi & İdari Bilimler Fakültesi, Siyaset Bilimi & Uluslararası İlişkiler Bölümü mezunu olan Ejder Ormancı, Marmara Üniversitesi Uluslararası İşletmecilik Yüksek Lisans, İstanbul Ticaret Üniversitesi İşletme Yönetimi Yüksek Lisans Programlarını tamamlamış, Yıldız Teknik Üniversitesi’nde İşletme Yönetimi Doktorası yapmıştır. Doktora tez konusu: “Kurumsal İletişim Uygulamalarının Müşteri Memnuniyetine Etkisinde Kurumsal İtibarın Aracı Rolü: Toplu Taşıma Şirketleri Örneği” dir. 2022’de Yıldız Teknik Üniversitesi Sanat ve Tasarım Fakültesi’nde Misafir Öğretim Görevlisi olarak “Örgütsel Davranış” ve “Etkinlik Yönetimi” dersleri vermiştir.
Halen 2008’de kurduğu DNO Değişim Eğitim İletişim Yönetim Danışmanlık Hizmetleri’nde Kurucu & Değişim Lideri; finansal yönetim danışmanlığı ve sürdürülebilirlik projeleri alanında 2021’den buyana İngiltere’de faaliyet gösteren GMO Yönetim Danışmanlık’ta İcra Kurulu Üyesi, dünyada 11 ülkede 50+ şehirde aktif olarak daha sürdürülebilir, güvenli ve erişilebilir mobilite için çalışan PARABOL’ de Strateji ve İş Geliştirme Danışmanı olarak çalışmalarını sürdürmektedir. Management Center Türkiye (MCT) kadrosunda danışman olarak görev yapmaktadır. Ayrıca dijital pazarlama, finansal teknolojiler, ödeme yöntemleri, e-ticaret, perakende alanında faaliyet gösteren çeşitli işletmelerde İş Ortağı & Danışman & Bağımsız Yönetim Kurulu Üyesi olarak proje bazlı çalışmalar yürütmekte ve görevler üstlenmektedir.
Bir süredir ağırlıklı olarak yurt dışında, özellikle ODKA (MENA) Bölgesi’nde, İngiliz Devletler Topluluğu Ülkeleri’nde ve Balkanlar’da ve o ülkelerden tetiklenen şekilde Türkiye’de iş ve strateji geliştirmeye odaklı çalışmalar yürütmekte, akademisyen olarak yurt içi ve dışında çeşitli üniversitelerde gerek akademik ve gerekse reel sektör kaynaklı tecrübelerini gençlere aktarmaya gayret etmektedir. Haftalık ve aylık olarak yayınlanan çeşitli sektörel gazete ve konu odaklı dergilerde köşe yazıları yazmakta, LinkedIn’de düzenli olarak yazılar kaleme almaktadır. İki ayrı kitap hazırlığı üzerinde çalışmalarını sürdürmektedir. Tarih, siyaset, değişim yönetimi felsefesi, sürdürülebilir, dirençli ve çevik değişim dönüşüm liderliği alanlarında süregelen çalışmaları vardır. Yaşamını ve çalışmalarını ağırlıklı olarak yurt dışında ve kısmen Türkiye’de sürdürmektedir.
Kariyerine lise yıllarının yaz aylarında kırtasiye işletmeciliği yaparak başlamış, üniversite yıllarında tekstil sektöründe ticaret, özel ders eğitmenliği ve organizasyonu, hizmet sektöründe işletmecilik, TV prodüksiyon sektöründe yapımcı temsilciliği gibi işler yapmıştır. Üniversite sonrası dönemde, profesyonel kariyerine, o yılların en büyük Reklam Ajansı olan Cenajans Grey’ de Müşteri Temsilcisi, dünyaya yemek kuponu fikrini ilk defan sunan Ticket Restaurant (Edenred)’ in Türkiye ofisinde Özel Müşteriler Müdürü, aynı sektörde dünyada ilk kez Türkiye’de çipli akıllı kartlarla işlem yapan Multinet’in iki kurucusundan biri olarak Satış ve Pazarlama Direktörü gibi pozisyonlarda görevler üstlenerek devam etmiştir. Dünyadaki Konica Minolta birleşmesi döneminde ülkemizde dokümantasyon teknolojileri alanında faaliyet gösteren bu markaların temsilciliğini yapan şirketlerde Pazarlama Satıştan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı olarak görev almış, kurumsal ödeme sistemleri sektöründe dünyada ilk defa mobil ödeme sistemi ile hizmet veren WinWin’ in Kurucu Genel Müdürü, Hissedarı ve Yönetim Kurulu Üyesi olarak çalışmıştır. WinWin ile o dönemde banka ve cep telefonu bağımsız hizmet veren ilk mobil ödeme sistemi olan Global Payment sisteminin kuruluşuna destek vermiştir. Bugün kapıya teslim elektronik market şeklinde faaliyet gösteren İstegelsin markasını çok kategorili bir e-ticaret sitesi olarak kurmuş, markayı iki yılda Türkiye’de faaliyet gösteren e-ticaret siteleri içinde 4. en büyük kapasiteye ulaştıran ekibe liderlik etmiştir. 2008 yılında kurduğu değişim yönetimi danışmanlığı markasıyla ülkemizin önde gelen kurumlarına, Stratejik Yönetim, İş Geliştirme, Kurumsal İletişim, Pazarlama & Satış, Halkla İlişkiler & Tanıtım, Müşteri İlişkileri, Uluslararası İlişkiler, Kamu İlişkileri, İtibar Yönetimi, Değişim, Dönüşüm, Çeviklik, İnovasyon ve Sürdürülebilirlik Yönetimi gibi alanlarda danışmanlıklar yapmıştır. Bu dönemde pek çok farklı sektörde ve bilhassa Toplu Taşıma Sektöründe faaliyet gösteren bazı firmalarda danışmanlık projeleri yürütmüş, Yönetim Kurulu Başkan Danışmanı, İcra ve Yönetim Kurullarında Yönetişim Danışmanı olarak çalışmıştır. Toplu ulaşım sektöründe faaliyet yürüten Kayseri Ulaşım A.Ş. ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi bağlı kurumu İETT’de Genel Müdür Başdanışmanlığı yapmıştır. 2018 – 2020 yıllarında Türk Kızılay’da Kurucu Bağış Yönetimi Direktörü olarak görev almıştır.
Konya Büyükşehir Belediyesi, Ulaşım Daire Başkanı
Dr. Hasan GÖRGÜLÜ, 1974 yılında Konya’da doğdu. 1998 yılında Selçuk Üniversitesi, İnşaat Mühendisliği Bölümünden mezun oldu.
İki yıl saha mühendisi olarak çalıştıktan sonra 2001 yılında Selçuklu Belediyesinde kontrol mühendis olarak göreve başladı. 2012 -2019 yılları arasında Selçuklu ve Meram Belediyesinde sırasıyla Müdürlük ve Başkan Yardımcılığı görevlerini yürüttü. Kamudaki iş hayatı ile birlikte akademik ve bilimsel çalışmaları da aynı anda yürüterek, 2012 yılında Bahçeşehir Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Kentsel Sistemler ve Ulaştırma Yönetimi Programı, “Lojistik Köyler ve Konya Uygulaması” adlı tez çalışması ile yüksek lisans eğitimini tamamlayarak Yüksek Mühendis unvanı aldı.
2021 yılında ise KTO Karatay Üniversitesi, Sosyal Bilimler Enstitüsü, İşletme Ana Bilim Dalı’nda “Kapalı Döngü Tedarik Zincirinde Sürdürülebilir Lojistik ve Yer Seçimi İçin Bir Karma Tamsayılı Programlama Modeli Önerisi” adlı tez çalışması ile de doktora eğitimini tamamlayarak Doktor Mühendis unvanı aldı.
Çeşitli STK’larda yönetim kurulu üyelikleri bulunmakta olup, 2019 yılından beri Konya Büyükşehir Belediyesi, Ulaşım Dairesi Başkanlığı görevini yürütmektedir. Farklı disiplinlerle birçok çalışma yürütmüş olup, yaşanabilir kentsel alanlara geçişi hızlandırmak için hareketliliğe yönelik yenilikçi yaklaşımlarla ilgili konulara odaklanmaktır. Ayrıca sürdürülebilir ulaşım, inovasyon, iklim dostu ve akıllı mobilite alanlarında yerel, ulusal ve uluslarası birçok projenin yürütülmesinde önemli rol oynamaktadır.
MODAXO, İş Geliştirme İcra Direktörü
Kaan Yıldızgöz şu anda Birleşme ve Satın Alma faaliyetlerini denetlemekten ve Modaxo'nun Asya Pasifik, Orta Doğu ve Afrika (APMEA) Bölgesi'ndeki girişimlerine stratejik destek sağlamaktan sorumludur. Daha önce UITP'de Üyelik ve Küresel Operasyonlar Kıdemli Direktörü ve Yönetim Kurulu üyesi, Üyelik, Pazarlama ve Hizmetlerden Sorumlu Kıdemli Direktör ve daha önce Brüksel'deki UITP Akademi Direktörü, Dubai'deki Orta Doğu ve Kuzey Afrika (MENA) Ulaşım Mükemmeliyet Merkezi Direktörü, Türk Hava Yolları'nda Müşteri İlişkileri ve CRM Direktörü ve Metro İstanbul'da Kalite ve Geliştirme Direktörü olarak çalıştı.
Dr. Kaan Yıldızgöz, Star Alliance Müşteri İlişkileri Strateji Komitesi Üyesi, Uluslararası Ulaştırma Düzenleyicileri Birliği (IATR) Danışma Kurulu Üyesi ve Uluslararası Karayolu Birliği (IRU) Eğitim Danışma Kurulu Üyesi olarak görev aldı. İstanbul ve Bahçeşehir Üniversiteleri'nde yarı zamanlı öğretim görevlisi olarak çalıştı ve Ecole Polytechnique Fédérale de Lausanne'de misafir öğretim görevlisi olarak bulundu.
Kaan Yıldızgöz, İstanbul Teknik Üniversitesi'nin dört yıllık İşletme Mühendisliği Programı'ndan 2,5 yılda mezun olan ilk öğrenci olma özelliğini taşıyor. Ayrıca Marmara Üniversitesi'nden Uluslararası İşletmecilik alanında yüksek lisans derecesine sahiptir ve Harvard Üniversitesi'nde "Piyasa Ekonomisinde Altyapı: Kamu Özel Ortaklıkları" Yönetici Eğitim Programı'nı tamamlamıştır. Dr. Yıldızgöz, doktora çalışmalarını "Ulaşım Ağı Şirketlerinin Ortaya Çıkışı: Kentsel Hareketlilik, Düzenleme ve Kentsel Hareketlilik Ekosisteminde Gelecekteki Rolünün Analizi" başlıklı teziyle tamamlamıştır. Ayrıca Dr. Yıldızgöz, "Dijitalleşme Çağında Taksiler" (2018) ve "Koronavirüs Çağında Taksiler" (2020) kitaplarının yazarıdır.
ASELSAN, HBT Sistem Mühendisliği Direktörü
1980 yılında Ankara’da doğdu. Orta Doğu Teknik Üniversitesi Elektrik Elektronik Bölümünde lisans öğrenimini 2003 yılında tamamladı. Aynı yıl University of Rochester Elektrik ve Bilgisayar Mühendisliği bölümünde araştırma görevlisi olarak doktora bütünleşik programına başladı. Yeni nesil taktik radyolar için ölçeklenebilir bir haberleşme ağı alt yapısı tasarlanmasında görev aldı. University of Rochester’ den yüksek lisans ve doktorasını sırasıyla 2004 ve 2009 yıllarında almıştır. 15 yıldır çalıştığı Aselsan firmasında Haberleşme ve Bilgi Teknolojileri sektör başkanlığında Sistem Mühendisliği Direktörü olarak görev yapmaktadır.
İNTETRA Teknoloji ve Bilişim Hizmetleri, AR-GE Müdürü
Tufan Yılmaz, 1987 yılında İstanbul'un Bakırköy ilçesinde doğmuştur. Uludağ Üniversitesi Elektronik Mühendisliği bölümünden mezun olan Yılmaz, gömülü yazılım mühendisi olarak başladığı kariyerinde, donanım tasarım takım lideri ve AR-GE müdürlüğü gibi çeşitli pozisyonlarda çalışmıştır.
Dokuz yılı aşkın süredir, akıllı şehir ve ulaşım teknolojileri alanında donanım ve yazılım çözümleri üzerinde çalışmalarını sürdürmekte olan Yılmaz, Intetra Teknoloji ve Bilişim Hizmetleri'nde beş yıldır AR-GE müdürlüğü görevini yürütmektedir. Ankara-Niğde Otoyolu, Çanakkale Köprü ve Otoyolu ve Aydın-Denizli Otoyolu gibi Türkiye için prestijli ulaşım projelerinde akıllı ulaşım sistemi donanımlarını ve elektromekanik altyapıyı geliştiren ekibe liderlik etmiştir. Çağın beklentilerine ve ihtiyaçlarına uygun olarak akıllı ulaşım teknolojileri üzerine yeni donanımlar geliştirme ve bu donanımları IoT, yapay zeka, block zincir gibi trend teknolojilerle güçlendirme anlayışıyla bu alandaki çalışmalarını sürdürmektedir.
Tufan Yılmaz, Gebze Teknik Üniversitesi'nde Akıllı Şehir ve Ulaşım Teknolojileri yüksek lisans programına devam etmektedir.
ONBT Bilişim Teknolojileri, Genel Müdür | Kalyon Holding, Teknoloji Başkanı
Oğuzhan YILDIZ, ONBT Teknoloji Şirketi’nin Genel Müdürü ve Yönetim Kurulu Üyesi’dir. Aynı zamanda inşaat, yenilenebilir enerji, sanayi, gayrimenkul, havaalanı ve otoyol işletmeciliği gibi farklı sektörlerde faaliyet gösteren Kalyon Holding’de CTO olarak dijital strateji liderliği yapmaktadır. 28 yıllık kariyerinde 14 yıl C-Level, 6 yıl müdür/yönetici, 5 yıl ağ/güvenlik uzmanı, 3 yıl yazılım uzmanı olarak görev yapmıştır.
Lisans derecesini İstanbul Teknik Üniversitesi Kontrol ve Bilgisayar Mühendisliği Bölümü'nde, yüksek lisans derecesini ise İstanbul Bilgi Üniversitesi İşletme Bölümü'nde (MBA) yapmıştır. Dale Carniege’den Koçluk ve Mentörlük Sertifikası’na ve Scrum.org’dan Scrum Master sertifikalarına sahiptir.
Bilişim Sektöründeki başarılı çalışmaları ile teknoloji dünyasının en prestijli ödüllerinden biri olarak kabul edilen Future Of CIO&Awards'te 2022, 2023 ve 2024 yıllarında art arda üçüncü kez, toplamda da beşinci kez “Yılın En İyi CIO”ları kategorisinde ödül almıştır.
Türk Telekom, Ürün ve Servis Yönetimi Direktörü
2008 yılında İstanbul Teknik Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği Programını tamamlayan Fatih Türkoğlu, Çalışma hayatına 2008 yılında IBM Türkiye ofisinde Teknoloji Danışmanı olarak başlamış, ardından Accenture Türkiye ofisinde Telekomünikasyon, Finans ve Sigorta sektörüne Teknoloji Stratejileri üzerine Yönetim Danışmanlığı vermeye başlamıştır.
2014 yılından beri ise; Telekomünikasyon sektörü içinde farklı görevler üstlenmiş, birçok Akıllı Şehir Projesi, Kamu ve Özel Sektörde Dijital Dönüşüm projelerine liderlik etmiştir, ayrıca bu süre içinde University of Texas da Global Telekomünikasyon Stratejileri programına dahil olmuştur.
Şu an Türk Telekom bünyesinde Ürün ve Servislerden sorumlu Direktör olarak görev yapmakta; Veri Merkezi, Bulut, Siber Güvenlik, 5G, Özel Şebekeler, Akıllı Şehirler, Akıllı Ulaşım Sistemleri , Endüstriyel Otomasyon Sistem Entegrasyon Projeleri ve Sabit Altyapı hizmetleri özelinde yatırım planlama, ürün ve servis geliştirme ve yol haritası belirleme, ticarileşme ve pazarlama konularına liderlik etmektedir.
ICA YSS Köprüsü ve Kuzey Çevre Otoyolu İşletmesi A.Ş. Network ve Akıllı Ulaşım Sistemleri Kıdemli Müdürü
Meriç Ergül, 1975 yılında Ankara’da doğmuştur.Üniversite eğitimini Anadolu Üniversitesi İşletme bölümünde tamamlamıştır.
İş hayatına 1996’da yılında Network uzmanı olarak başladıktan sonra, Bilişim sektöründe Network Yöneticisi, Telekom Projeleri Hizmet Yöneticisi, Uluslararası Havalimanı Teknik Müdürlüğü görevlerinde bulunduktan sonra, 2015 yılından bu yana Yurtiçi ve Yurtdışı Akıllı Ulaşım Sistemleri Projelerinde görev almış ve hali hazırda Yavuz Sultan Selim Köprüsü ve Kuzey Çevre Otoyolu işletmesinde Network ve Akıllı Ulaşım Sistemleri Kıdemli Müdürü olarak görev yapmaktadır.
Exotoll Teknoloji, Yönetim Kurulu Başkanı
2015 yılında Anka Textil Europa GmbH şirketinde bilişim personeli olarak çalışma hayatına başlayan Berkay Dinçer, 2018 yılından itibaren çeşitli uluslararası start-up projelerinde görev aldı.
2020 yılında Daimler A.G. ile işbirliği yaparak kullanıcı deneyim tasarımları konusunda görev üstlendi ve Mercedes EQ modelleri için çalışmalar gerçekleştirdi. 2021 Yılında İsviçrede yürüttüğü start-up projesinde EXIT yaptı.
2023 Yılında fikirini oluşturduğu Exotoll ile Avrupa kıtasında bulunan ülkelerin otoyol sistemlerini bütünleştirerek tek çatı altında tüm otoyol ekosistemini dijitalleştirmeyi hedeflemektedir. Exotoll Dünyanın ilk otoyol SuperApp’ini oluşturuyor.
PTT Bilgi Teknolojileri A.Ş. Teknoloji ve Ar-Ge Direktörü
Nihan KARACAMEYDAN İNCEMEHMETOĞLU, 1982 yılında Çankırı’da doğmuştur. Lisans ve yüksek lisans eğitimlerini Selçuk Üniversitesi Geomatik Mühendisliği Bölümü’nde, 2005 yılında tamamlamıştır. 2005-2008 yılları arasında uzaktan algılama, görüntü işleme coğrafi bilgi sistemleri ve fotogrametrik harita üretimi bilişim altyapılarının oluşturulması, algoritmalar ve analizler üzerine özel sektörde görev almıştır. 2008-2011 yıllarında özel sektörde, coğrafi bilgi sistemleri temelli web tabanlı otomasyon sistemlerinin geliştirilmesi, kurulması ve işletilmesi konularında farklı kamu kurumu ve özel kuruluşların projelerinde proje yöneticiliği yapmıştır.
2008 yılında Project Management Institute’den yazılım proje yöneticiliği eğitimi almıştır. 2011 yılında Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı(AFAD)’nda Bilgi Sistemleri ve Haberleşme Dairesi kurulumunda mühendis devamında grup başkanı görevlerini üstlenmiştir. AFAD’da bu dönemde Afet Yönetimi Karar Destek Sistemi (AYDES), uzaktan algılama yazılımı, gerçek zamanlı görüntü aktarımı, uydu haberleşmesi, erken uyarı sistemleri, insan hareketlerinin gerçek zamanlı izlenmesi, Haber Alma Yayma Sistemi projelerinin proje yöneticiliği ve takım liderliği görevlerini yürütmüştür. Bu projeler ile ilgili ulusal ve uluslararası saha çalışmaları, sunumlar, yayınlar ve faaliyetlere çok sayıda katkı sağlamıştır.
Ocak 2022-Temmuz 2023 tarihleri arasında AFAD Bilgi Sistemleri ve Haberleşme Dairesi Başkanlığı görevini yürütmüştür. Bu görev sırasında, AFAD bünyesinde iç kaynaklarla geliştirilen Karar Destek Sistemi modernizasyonu, ITIL ve Agile entegrasyonu konularında katkılar sunmuştur. Erken uyarı sisteminin (CMAS ve siren bildirimleri) ülke genelinde devreye alınması, JEMUS entegre kesintisiz ve güvenli haberleşme projeleri AFAD bünyesinde gerçekleştirdiği önemli projeler arasındadır. Temmuz 2023 itibariyle PTT Teknoloji’de Teknoloji ve AR-GE Direktörü olarak görevine devam eden Nihan KARACAMEYDAN İNCEMEHMETOĞLU, PTT Teknoloji bünyesinde yürütülen yazılım ve sistem entegrasyon projelerini yürütmektedir. PTT Teknoloji’nin ürün sahibi olduğu Türkiye’nin MAAS (Mobility as a Service) Platformu, TRota uygulamasını geliştiren teknik ekibi yönetmektedir.
ISSD Bilişim Elektronik, Kurucu & CEO
Çağrı Yüzbaşıoğlu, Orta Doğu Teknik Üniversitesi Elektrik-Elektronik Mühendisliği bölümünden 2002'de mezun oldu ve ardından 2004'te Bilkent Üniversitesi Elektrik-Elektronik Mühendisliği bölümünde yüksek lisansını tamamladı. Yurtiçi ve yurtdışında çeşitli firmalarda çalıştıktan sonra Türkiye'ye dönerek ISSD'yi kurdu. Şu anda, ISSD’de ulaşım konusunda hayata iz bırakmak ve değer üretmek için çalışmalarına devam ediyor.
TÜRKSAT, Coğrafi Bilgi Teknolojileri Direktörü
Mustafa AKTAŞ, 1982 yılında Ankara’da doğdu. Selçuk Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği bölümünden 2004 yılında derece ile mezun oldu.
2005-2010 yılları arasında özel sektördeki uluslararası firmalarda Coğrafi Bilgi Sistemleri, Görüntü İşleme ve Yapay Zekâ alanlarındaki kamu projelerinde yazılım mühendisi ve ekip lideri olarak çalıştı. Türkiye’de ilk defa TAKBİS projesinde kullanılan yerli ve milli Coğrafi Bilgi Sistemi Yazılım Altyapısını geliştiren çekirdek ekipte yer aldı.
2010 yılında TÜRKSAT A.Ş.’de kıdemli yazılım mühendisi olarak çalışmaya başladı. 2010-2015 yılları arasında e-Devlet projelerinde kıdemli yazılım mühendisi olarak çalıştı. Türkiye’de birçok kamu kurumunda kullanılan yerli ve milli Elektronik Belge Yönetim Sistemi (BELGENET)’i geliştiren çekirdek ekipte yer aldı. BELGENET projesinde Kriptografi, Asimetrik Şifreleme, PKI (Public Key Infrastructure), Elektronik İmza, Mobil İmza, Elektronik Yazışma Paketi (EYP), Kayıtlı Elektronik Posta (KEP) vb. elektronik yazışma alt yapısının önemli bileşenlerini geliştirdi ve entegrasyonunu sağladı.
TÜRKSAT A.Ş.’de 2015-2022 yılları arasında başta Akıllı Çözümler olmak üzere birçok önemli e-Devlet Projesinde Çözüm Mimarı olarak çalıştı. Çözüm Mimarı olarak kamu projelerinde teknik çözüm geliştirme, projelerin süre, kapsam ve maliyet açısından yönetilebilir olmasını sağlama vb. teknik danışmanlık çalışmalarını gerçekleştirdi. 2018 yılında PMP sertifikasını aldı.
2022 yılında TÜRKSAT A.Ş.’de Coğrafi Bilgi Sistemleri Direktörü olarak görevlendirildi. Akıllı Çözümler, Coğrafi Bilgi Sistemleri ve Uzaktan Algılama projelerinin teknik çözüm geliştirme ve proje yönetim süreçlerinden sorumludur. Yürütülen önemli kamu projelerinden bazıları, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı KGM Kooperatif Akıllı Ulaşım Sistemleri Projesi (K-AUS), Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Türkiye Ulusal Coğrafi Bilgi Sistemi Projesi (TUCBS), Yerli ve Milli GÖKTÜRK-1 Uydusunun Ticarileştirme Faaliyetleri ve Uydu Görüntüsü Analiz Hizmetleridir.
Mustafa AKTAŞ evli ve 2 çocuk babasıdır.
FORD OTOSAN, Büyüme ve Akıllı Hareketlilik İş Alanı Lideri
Çalışma hayatına telekomünikasyon sektöründe başlayan Erhan Köseoğlu, Turkcell’de IT operasyonları ve talep yönetimi alanlarında çeşitli liderlik görevlerinde bulunmuştur. Sonrasında Vodafone Türkiye’de Çevik Çözümler organizasyonun oluşturulması ve Vodafone Türkiye Çevik- Mükemmeliyet Merkezinin oluşturulmasının liderliğini üstlenmiştir. Vodafone’da ayrıca CRM ve Dijital çözümler alanlarının liderliğini de yürüten Erhan Köseoğlu, sonrasında PepsiCo Türkiye’de finansal servisler dönüşüm programında liderlik rollerinde bulunmuş ve PepsiCo Avrupa IT çevik dönüşüm programının oluşturulmasında görev almıştır. BSH- Bosch Siemens Ev Aletleri şirketinde Almanya merkez ofiste global ve bölgesel çeviklik dönüşüm programlarına liderlik etmiş, gelişmekte olan pazarların organizasyonel dönüşüm stratejisi ve değişim yönetimi alanlarında rol almıştır.
2020 yılından beri Ford Otosan’da üst düzey liderlik rolleri üstlenen Erhan Köseoğlu, Ford Otosan tüm organizasyonel yapısının ve kültür modelinin yeniden tasarlanması, çevik çalışma modellerinin entegrasyonu, veriye dayalı karar mekanizmalarının işletilmesi ve insan kaynakları süreç ve araçlarının dönüşümüne liderlik etmiştir. Şu anda Ford Otosan Büyüme ve Akıllı Hareketlilik iş alanı liderliği rolünü yürütmekte, kurumsal inovasyon, kurum içi girişimcilik, akıllı hareketlilik ve Ford Otosan Kurumsal girişim sermayesi (CVC) ile yeni teknolojilere, fikirlere ve pazarlara erişim sağlamak için yenilikçi start-up'lara olan yatırım süreçlerine liderlik etmektedir.
Erhan Köseoğlu, Lisans eğitimini Elektronik ve Haberleşme Mühendisliği, yüksek lisans eğitimini ise Mühendislik Yönetimi alanında tamamlamıştır. Koç Üniversitesinde Executive MBA programını tamamlamak üzeredir. Son 10 yıldır iş çevikliği koçluğu, tasarımsal düşünce koçluğu, mentorluk ve Co-Active koç olarak bireysel koçluk üzerine çalışmaktadır.
Yapı Merkezi Holding, Yönetim Kurulu Üyesi | Yapı Merkezi İdis, Yönetim Kurulu Başkanı
Sami Özge Arıoğlu 1975 yılında İstanbul’da doğdu. 1998 yılında İstanbul Teknik Üniversitesi Maden Mühendisliği Bölümü’nden mezun oldu. İki sene boyunca Yapı Merkezi İnşaat şirketi bünyesinde saha mühendisi olarak çalıştıktan sonra 2000 yılında Berkeley California Üniversitesi’nde Proje Yönetim Diploma Programını bitirmiş ve lisansüstü eğitimine Purdue Üniversitesi İnşaat Mühendisliği’nde devam ederek 2001 yılında İnşaat Yönetimi ve Mühendisliği lisansüstü diplomasını almıştır. Sami Özge Arıoğlu iyi derecede Almanca ve İngilizce bilmektedir.
Kısa bir süre Amerikan TBE İnşaat Şirketinde çalıştıktan sonra Türkiye’ye dönmüş ve Yapı Merkezi bünyesinde birçok önemli kademelerde çalışmıştır. İş hayatı boyunca aktif olarak Türkiye, Suudi Arabistan, Kuzey Afrika gibi dünyanın çeşitli bölgelerinde başarılı projelerin içinde bulunmuş ve özellikle İnşaat Proje Yönetimi, Tünel Mühendisliği, Demiryolu Sistem Mühendisliği ve Proje Finansman konularında kapsamlı deneyim kazanmıştır.
Evli ve iki çocuk babası olan Sami Özge Arıoğlu, Yapı Merkezi Holding Yönetim Kurulu Üyesi ve grubun teknoloji şirketi olan Yapı Merkezi İdis’in Yönetim Kurulu Başkanlığını yürütmektedir.
İGA Planlamadan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı
Yeni İSTANBUL HAVALİMANI'nın işletmecisi İGA'nın Planlamadan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı olan Polat, havacılık sektöründe 24 yılı aşkın planlama, tasarım, inşaat, Operasyonel Hazırlık ve Havaalanı Transferi (ORAT) ve işletme deneyimine sahiptir. Havacılık alanındaki deneyimi, Skanska USA ile Boston Logan Uluslararası Havalimanı Terminal A & E projelerinde Proje Mühendisi olarak başladı. Türkiye'ye döndükten sonra havacılık alanında çalışmaya devam etmiş, Avrupa, Orta Doğu, Afrika ve Orta Asya'da kamu, özel ve askeri müşteriler için çeşitli uluslararası havacılık ve havaalanı projelerinde yer almıştır.
Halihazırda IGA'daki ekibi, havalimanı master planının operasyonel bütünlüğünü ve hava sahası ve hava tarafı altyapısı, CNS/ATM geliştirme ve entegrasyonu, havacılık emniyeti ve güvenliği, operasyonel etkinlik, hizmet seviyesi, inşa edilebilirlik, altyapı kapasitesi, lojistik ve bağlanabilirlik açısından gelecekteki gelişim için esnekliği sağlamak amacıyla tüm havalimanı organizasyonuna tam teknik ve mühendislik çalışmaları sunmaktadır.
Polat, IGA'daki görevine ek olarak, EUROCONTROL'ün Performans İnceleme Komisyonu (PRC) üyesi olarak Havaalanları Odak Noktası olarak seçildi ve kapıdan kapıya Pan-Avrupa Hava Seyrüsefer Hizmetleri performansının bağımsız ölçümü, değerlendirilmesi ve gözden geçirilmesini sağladı.
TÜBİTAK, Ufuk Avrupa Programı Küme 5: İklim Enerji Mobilite Alanı ve AB Misyonları Ulusal İrtibat Noktası
TÜBİTAK AB Çerçeve Programları Ulusal Koordinasyon Ofisi’nde 2010 yılından bu yana görev yapmakta olan Bilimsel Programlar Başuzmanı Serhat MELİK, Ufuk Avrupa Programı kapsamında Türkiye’yi temsilen; “Küme 5: İklim, Enerji & Mobilite” ve “AB Misyonları” Ulusal İrtibat Noktası görevlerini yürütmektedir. Avrupa Birliği Çerçeve Programları kapsamında; TÜBİTAK’ı temsilen birçok uluslararası Ar-Ge ve İnovasyon Projesinde yer alan Serhat MELİK, “Kentsel erişilebilirlik ve Bağlantısallık (ERA-NET Cofund Urban Accessibility and Connectivity, EN-UAC) ve "Avrupa Kentsel Geçişleri Sürdürülebilir Bir Geleceğe Yönlendirme Ortaklığı (Driving Urban Transitions to a Sustainable Future, DUT)" projeleri yürütücülüğünü gerçekleştirmektedir. Kooperatif Bağlantılı ve Otonom Mobilite Ortaklığı (Cooperative,Connected, and Automated Mobility, CCAM), Avrupa Bataryalar Ortaklığı (Batteries European Partnership, BEPA), Sıfır emisyonlu Karayolu Taşımacılığı Ortaklığı (Towards Zero Emission Road Transport, 2Zero), Avrupa Hava Trafik Yönetimi Araştırmaları Ortaklığı (SESAR3), Avrupa Raylı Sistemler Ortaklığı (Europe’s Rail), Avrupa Temiz Havacılık Ortaklığı (Cleav Aviation Partnership) ülke temsilcileri grubundadır.
Serhat Melik, 2007 yılında Orta Doğu Teknik Üniversitesi İnşaat Mühendisliği Bölümü'nden mezun oldu ve aynı bölümde yüksek lisans derecesi aldı. 2010 yılından bu yana Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) AB Çerçeve Programları Ulusal Koordinasyon Ofisi'nde Ulaştırma Ulusal İrtibat Noktası olarak çalışmaktadır. Ufuk Avrupa Program Komitesi Toplantılarında Türkiye'yi temsil etmektedir. Program Ulusal Koordinasyon Ofisi faaliyetleri kapsamında; açılan çağrılar hakkında bilgilendirme toplantıları düzenlemekte, Türkiye’den kuruluşlara Ufuk Avrupa Projeleri kapsamında ortak bulma konusunda destek sağlamakta, Türkiye ve Avrupa Araştırma Alanı paydaşlarını bir araya getiren etkinlikler düzenlemektedir.
NEOVISION ABD Başkanı
Amerika, Türkiye ve Orta Doğu ve Kuzey Afrika Bölgesi (MENA)'nde 40 yıllık "uygulamalı" profesyonel ulaşım planlaması ve trafik mühendisliği deneyimine sahiptir. NEOVISION USA müşterileri tarafından kullanılan çeşitli teknolojilerin fikir sahibidir. New York Şehri Ulaştırma Bakanlığı (NYCDOT) gibi müşterilere danışmanlık yapmaktadır. ABD New York Üniversitesi Ulaşım Planlama ve Mühendisliği Yüksek Lisansına sahiptir.
EPDK, Enerji Dönüşüm Dairesi Başkanı
2003 yılında Enerji Uzman Yardımcısı olarak iş hayatına başlayan Zafer Korkulu, EPDK’da çeşitli birimlerde ve görevlerde çalışmıştır. Nisan 2021’den itibaren Strateji Geliştirme Dairesi Başkanlığı bünyesinde Enerji Piyasaları İzleme Grup Başkanı olarak görev yapmış, 30 Aralık 2021 tarihinde Enerji Dönüşüm Dairesi Başkanı olarak atanmıştır. Lisans eğitimini tam burslu olarak Bilkent Üniversitesi Elektrik – Elektronik Mühendisliği Bölümünde tamamlayan Korkulu, yüksek lisans eğitimini University of Texas at Austin, “Enerji ve Yeraltı Kaynakları" programında birincilikle bitirmiştir.
Emniyet Genel Müdürlüğü | Trafik Başkanlığı | 2. Sınıf Emniyet Müdürü
1969 yılında Burdur’da doğmuştur. Meslek yaşamına 1994 yılında Sivas İl Emniyet Müdürlüğünde başlayıp, sırası ile Sivas, İstanbul, Antalya, Erzincan illerinde görev yapmıştır. 2015 yılında Emniyet Genel Müdürlüğü Trafik Başkanlığında göreve başlamıştır, Trafik birimlerimizde, Avrupa Birliği Hayat Boyu Öğrenme Programları, Çok Uluslu Mesleki Eğitim Projeleri kapsamında, Antalya’da Yaya Önceliği ve Güvenliği Projesinde ve Ulusal Ajans tarafından, Avrupa Birliği Gençlik Programları çerçevesinde yürütülen trafik kurallarının farkındalığının artırılmasını amaçlayan projelerde görev almıştır. Antalya İl Emniyet Müdürlüğünde TSE-ISO-EN 9001-2000 Kalite Yönetim Sisteminin kurulması ve belgelendirme çalışmalarının koordinesini gerçekleştirmiştir.
2015 yılından itibaren, Otoyollarda ve Karayollarında Ortalama Hız İhlal Tespit Sistemlerinin kurulması ve ülke genelinde trafik denetimlerin elektronik olarak gerçekleştirilmesini sağlayan proje süreçlerinin yürütülmesinde yer almıştır. Halen Emniyet Genel Müdürlüğü Trafik Başkanlığında, Trafik Elektronik Denetleme Sistemlerin geliştirilmesi, yaygınlaştırılması ve trafik denetimlerinde etkinliğinin artırılarak, trafik kazalarının azaltılmasına ilişkin çalışmalarda görevini sürdürmektedir.
Akıllı Ulaşım Sistemleri alanında ülkemizin ilk ve tek etkinliği olan SUMMITS, sektöre liderlik edenler başta olmak üzere üst düzey yetkililerinin katıldığı, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı başta olmak üzere birçok kamu ve özel sektör kuruluşunca desteklenen, uluslararası AUS yetkililerinin ve temsilcilerinin konuşmacı olarak katıldığı, ülkemizde AUS alanında öne çıkan projelerin sergilendiği, start-uplarla, sektör uzmanlarıyla buluşma, görüş alışverişinde bulunma, ülkemizdeki başarılı AUS projelerini ve saha uygulamalarını yerinde görebilme imkanı sunan bir etkinlik olması nedeniyle özellikle profesyonellerce katılım sağlanması önem arz eden bir etkinliktir.
Sizlere kendinizi, ürün ve hizmetlerinizi daha rahat ifade edebilecek genişlikte alanlar tahsis edebilmek adına 2024 yılında da zirvemizi Ankara’da gerçekleştirmeye karar verdik.
Sektör paydaşlarının bir araya geldiği bir başka etkinliğin olmaması, özellikle start-up firmalarına özel bir önem ve fırsat verilmesi, başarılı AUS projelerinin ödüllendirildiği Ulaşımda Aklın Yolu Ödülleri’nin bu etkinlikte verilmesi ve hakemli dergilerde yayınlanmak üzere 2024 yılı için akademik bildiri/makale kabulü SUMMITS’in öne çıkan diğer özellikleri arasındadır.
Bugüne kadar üç defa başarı ile gerçekleştirdiğimiz SUMMITS Uluslararası AUS Zirvesini 2-3-4 Mayıs 2024 tarihlerinde dördüncü defa gerçekleştireceğiz. Cumhuriyetimizin ikinci yüzyılına girmemiz nedeni ile çok daha fazla önem verdiğimiz bu zirvemizin sizlerin de katkı ve yardımları ile bu yüzyıla yakışır bir organizasyon olacağına inanıyor katkı ve yardımlarınızı bekliyoruz.
SUMMITS'24, Akıllı Ulaşım Sistemleri (AUS) ekosisteminin geniş yelpazesindeki kuruluşları, akıllı hareketliliğin gelişiminde rol oynamaya davet ediyor. Zirve Programı, katılımcılara en son AUS teknolojileri ve yeni hareketlilik konseptleri hakkında bilgi edinmeleri için eşsiz bir fırsat sunuyor. Ulaştırma sektörü ve ilişkili tüm sektörlerden uzmanlar, araştırmacılar, politika yapıcılar, çözüm sağlayıcılar; yenilikçi fikirleri ve öğrenilen dersleri paylaşmak, şehirlerin bugün karşı karşıya olduğu hareketlilik zorluklarını ve AUS çözümleri ile bunların nasıl üstesinden gelinebileceğini ele alarak tartışmak için sizleri SUMMITS 2024’e davet ediyor.
09.30 Açılış, Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı
09.35 Zirve Videosunun İzlenmesi
09.40 Açılış Konuşmaları
Esma DİLEK, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı, Haberleş Genel Müdür Yardımcısı | AUS Türkiye Başkanı
Virve VIMPARI, Avrupa Birliği Türkiye Delegasyonu, Yeşil Kalkınma ve Kapsayıcı Büyüme Bölüm Başkanı, Birinci Müsteşarı
Prof. Dr. Şükrü KARATEPE, Cumhurbaşkanlığı Yerel Yönetim Politikaları Kurulu Başkanvekili
Fatma ŞAHİN, Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı
Abdulkadir URALOĞLU, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı
10.25 Ulaşımda Aklın Yolu Ödül Töreni
10.40 Aile Fotoğrafı Çekimi
10:45 Fuar Alanı Açılışı ve Protokol Ziyaretleri
Moderatör:
Aysel KANDEMİR, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı, Haberleşme Genel Müdürü
Panelistler:
Joost VANTOMME, ERTICO - AUS Avrupa, CEO | MaaS Alliance Başkan Yardımcısı
Zeina NAZER, CITIES FORUM Kurucu Ortağı | AUS İngiltere, Yol Kullanıcı Ücretlendirme Forumu Başkanı | AUS Arap (Orta Doğu/Kuzey Afrika, MENA Bölgesi) Genel Sekreteri
Martin BÖHM, C-Roads Platformu Genel Sekreteri
Madis SASSIAD, AUS Estonya Başkanı | GoSwift Yönetim Kurulu Üyesi
Faruk CİRİT, Cumhurbaşkanlığı Strateji ve Bütçe Başkanlığı Sektörler ve Kamu Yatırımları Genel Müdürü
Bu oturumun sunumlarına aşağıdaki bağlantılardan erişebilirsiniz:
Moderatör:
Prof. Dr. Mehmet ADAK, İstanbul Üniversitesi, Ulaştırma ve Lojistik Fakültesi Dekanı
Panelistler:
Dr. Tamara DJUKIC, ERTICO - AUS Avrupa, Üst Düzey Yönetici (İnovasyon & Uygulama)
Meriç ERGÜL, ICA YSS Köprüsü ve Kuzey Çevre Otoyolu İşletmesi A.Ş. Network ve Akıllı Ulaşım Sistemleri Kıdemli Müdürü
Erhan KÖSEOĞLU, FORD OTOSAN, Büyüme ve Akıllı Hareketlilik İş Alanı Lideri
Berkay DİNÇER, Exotoll Teknoloji Yönetim Kurulu Başkanı
Liam MAXWELL, Amazon Web Services, Kamu Dönüşüm Direktörü
Bu oturumun sunumlarına aşağıdaki bağlantılardan erişebilirsiniz:
Moderatör:
Prof. Dr. Hüseyin ARSLAN, İstanbul Medipol Üniversitesi, Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi Dekanı
Panelistler:
Prof. Dr. Halim YANIKÖMEROĞLU, Carleton Üniversitesi, Şansölye Profesörü
Selami YAZICI, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Araştırmaları Merkezi Başkanı
Fatih TÜRKOĞLU, Türk Telekom, Ürün ve Servis Yönetimi Direktörü
Mustafa AKTAŞ, TÜRKSAT, Coğrafi Bilgi Teknolojileri Direktörü
Dr. Tolga NUMANOĞLU, ASELSAN, HBT Sistem Mühendisliği Direktörü
Bu oturumun sunumlarına aşağıdaki bağlantılardan erişebilirsiniz:
Adil KARAİSMAİLOĞLU, TBMM Bayındırlık, İmar, Ulaştırma ve Turizm Komisyonu Başkanı | Trabzon Milletvekili
Bu oturumun sunumuna aşağıdaki bağlantıdan erişebilirsiniz:
Moderatör:
Mücahit ARMAN, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı, Strateji Geliştirme Başkanı
Panelistler:
Prof. Dr. Cem AVCI, Boğaziçi Üniversitesi, Öğretim Üyesi
Dr. Yalçın EYİGÜN, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı, Altyapı Yatırımları Genel Müdürü | İstanbul Ticaret Üniversitesi, Mühendislik Fakültesi Öğretim Üyesi
Oğuzhan YILDIZ, ONBT Bilişim Teknolojileri, Genel Müdür | Kalyon Holding, Teknoloji Başkanı
S. Özge ARIOĞLU, Yapı Merkezi Holding, Yönetim Kurulu Üyesi | Yapı Merkezi İdis, Yönetim Kurulu Başkanı
İsmail Hakkı POLAT, İGA Planlamadan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı
Bu oturumun sunumlarına aşağıdaki bağlantılardan erişebilirsiniz:
Moderatör:
Dr. Hayri BARAÇLI, Türkiye Belediyeler Birliği Genel Sekreteri
Panelistler:
Prof. Dr. Ahmet Turan ÖZDEMİR, ASPİLSAN ENERJİ A.Ş. Genel Müdürü
Gökhan MACİT, Karayolları Genel Müdürlüğü, Genel Müdür Yardımcısı
Zafer KORKULU, EPDK, Enerji Dönüşüm Dairesi Başkanı
Serhat MELİK, TÜBİTAK, Ufuk Avrupa Programı Küme 5: İklim Enerji Mobilite Alanı ve AB Misyonları Ulusal İrtibat Noktası
Dr. Hasan GÖRGÜLÜ, Konya Büyükşehir Belediyesi, Ulaşım Daire Başkanı
Celeste GILMAN, Washington Eyaleti Ulaştırma Bakanlığı, Aktif Ulaştırma Bölümü, Stratejik Politika Yöneticisi
Bu oturumun sunumlarına aşağıdaki bağlantılardan erişebilirsiniz:
Moderatör:
Prof. Dr. Şeref SAĞIROĞLU, Gazi Üniversitesi, Mühendislik Fakültesi Öğretim Üyesi | Yapay Zeka ve Büyük Veri Analitiği ve Güvenliği Merkez Müdürü
Panelistler:
Doç. Dr. Eren Erdal AKSOY, Halmstad Üniversitesi, Öğretim Üyesi
Tufan YILMAZ, İNTETRA Teknoloji ve Bilişim Hizmetleri, AR-GE Müdürü
R. Çağrı YÜZBAŞIOĞLU, ISSD Bilişim Elektronik, Kurucu & CEO
Mohamed El SAADANI, NEOVISION ABD, Başkan
Dr. Ali Ufuk PEKER, ADASTEC, CEO | Doğuş Üniversitesi, Öğretim Üyesi
Bu oturumun sunumlarına aşağıdaki bağlantılardan erişebilirsiniz:
Moderatör:
Prof. Dr. Halim CEYLAN, Pamukkale Üniversitesi, İnşaat Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi
Panelistler:
Nihan KARACAMEYDAN İNCEMEHMETOĞLU, PTT Bilgi Teknolojileri A.Ş. Teknoloji ve Ar-Ge Direktörü
Dr. Dimitris POTOGLOU, Cardiff Üniversitesi, Ulaşım ve Uygulamalı Tercih Analizi Baş Öğretim Görevlisi
Dr. Kaan YILDIZGÖZ, MODAXO, İş Geliştirme İcra Direktörü
Dr. Ejder ORMANCI, DNO Değişim Yönetim Danışmanlık, Kurucu & Değişim Lideri I Parabol, Strateji & İş Geliştirme Danışmanı
Sedat AKYÜREK, Emniyet Genel Müdürlüğü | Trafik Başkanlığı | 2. Sınıf Emniyet Müdürü
Bu oturumun sunumlarına aşağıdaki bağlantılardan erişebilirsiniz:
Dr. Umut YILDIZ, ODTÜ, Astrofizik Öğretim Görevlisi | Plan-S & INFINIA, Bilimden Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı (Eski NASA Jet İtiş Gücü Laboratuvarı)
12:30 – 13:00 Kayıt
13:00 – 13:10 Açılış Konuşmaları
13:10 – 14:00 AUS alanında yenilikler: AUS, K-AUS ve CCAM'in rolü
14:00 – 14:50 SKUP’larda AUS ve hareketlilik yönetimi
14:50 – 15:10 Çay – Kahve Arası
15:10 – 16:00 Yeni Hareketlilik Hizmetleri ve MaaS
16:00 – 16:50 Dinleyicilerle AUS Uygulamaları hakkında soru cevap
16:50 - 17:00 Kapanış
SUMMITS’24
Adres : Kazım Özalp Mahallesi, Rabat Sokak No:12/1
06700 GOP Çankaya / ANKARA
Telefon : +90 312 809 7579
GSM : +90 538 542 7975
E-posta : aus@austurkiye.org.tr / zirve@austurkiye.org.tr
Hacettepe Üniversitesi Tunçalp Özgen Kongre ve Kültür Merkezi
Satış ve Sponsorluk Koordinatörü
Ayşe Buket SOYTÜRK
GSM : +90 546 696 2092E-posta : buket.soyturk@austurkiye.org.tr